Dar ce cereti? Anularea procesului verbal? constatarea nulitatii acestuia pentru urmatoarele motive...
Se vede ca ati beneficiat de un sfat de specialitate, (la sfarsit) insa trebuie sa precizati contestatia, in sensul ca solicitati sa se constate nulitatea procesului verbal pentru ca la rubrica "alte mentiuni" agentul constatator nu a specificat ca ati avut obiectiuni, caz in care trebuiau precizate.
In subsidiar solicitati sa se constate ca este vorba despre o alta contraventie asa cum ati relatat-o dvs.
Din fericire aveti un martor care poate declara in favoarea dvs.
Din nefericire sunteti la mila unui judecator.
Mult succes.
La inceput contestati valoarea cu care ati depasit viteza legala, deci, articolul din Codul Rutier in care v-a incadrat.
In final solicitati certificatul de omologare a radarului si atestatul de operator radar al agentului. Deci, contestati valoarea vitezei cu care ati circulat.
Hotarati-va ce contestati si reformulati contestatia.
Succes!!!
Nu stiu foarte bine cum sa procedez. Decizia finala poate fi luata la prima infatisare. si as vrea sa ma folosesc de toate punctele slabe care le-au avut agentii. In cazul in care procesul verbal nu este anulat din cauza chestiunii cu intocmirea lui de catre alt agent, sper sa am noroc prin certificatul metrologic al aparatului radar care sa aibe o eroare de 4% ceea ce ar insemna ca am depasit cu doar 49 km/h viteza.
Alta pb. ar fi legata de martorul meu. Este cuvantul sau impotriva celui care ii reprezinta pe agenti deci ce sansa are? Sper din tot sufletul sa castig, altfel mi se va lua permisul pe 5 luni pentru ca se mai adauga o luna...Doamne-ajuta!
Parerea mea este ca sansele cele mai mari le ai bazandu-te pe lipsa de vizibilitate a indicatorului rutier de limitare a vitezei. In acest scop declaratia martorului va fi utila.
in ceea ce priveste eroarea aparatului radar treburile sunt putin incurcate. Valoarea de 4% reprezinta marja de erore, adica limita maxima a abaterii vitezei indicate de radar in raport cu viteza reala pentru ca aparatul radar sa fie declarat corespunzator. Dar, aparatul radar poate avea orice valoare a erorii cuprinsa in acest interval. Poti sa ceri certificatul metrologic al aparatului radar, dar, in cazul in care politia il va depune la dosar (ceea ce ma indoiesc), nu te va ajuta intrucat, probabil, va cuprinde atestarea ca aparatul corespunde conditiilor tehnice si este apt de functionare, fara sa se specifice valoarea reala a abaterii de masurare. Intr-un asemenea caz, poti sa prezinti in aparare faptul ca daca erorea de masurare este de 4%, ceea ce este legal, depasirea limitei de viteza este de 49 km/h in raport cu limita de viteza impusa de indicator (pe care nu ai avut posibilitatea s-o observi) sau de numai 19 km/h daca avem in vedere limita generala de viteza pe drumurile nationale. In ambele cazuri ai savarsit o contraventie dar, in niciunul dintre cazuri nu se aplica legal sanctiunea suspendarii dreptului de conducere.
Va doresc succes!!!
ing. dipl. Ioan Ciobanu - expert tehnic auto
ma gandesc ca ma pot baza si pe faptul ca procesul verbal a fost scris de alt agent diferit de cel care imi face constatarea. sau asta inteleg eu din
Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor - actualizata la data de 27.04.2007
CAPITOLUL III
Aplicarea sanctiunilor contraventionale
Art. 21. - (1) In cazul in care prin actul normativ de stabilire si sanctionare a contraventiilor nu se prevede altfel, agentul constatator, prin procesul-verbal de constatare, aplica si sanctiunea.
Din acest articol nu asa s-ar intelege? ca doar cel care te opreste si te instiinteaza aplica sanctiunea? Apoi nu stiu daca se tine cont de faptul ca nu am fost instiintat ca pot completa la mentiuni dar chiar nu am fost lasat. (pentru asta nu am martor) . Va multumesc oricum pentru sprijinul acordat. Toate cele bune!