Administratorul ridica frumusel din umeri si raspunde ca nu poate renegocia contractul cu firma ce citeste repartitoarele si care trimite calculul cheltuielilor indivize, caci acel contract a fost semnat de vechea administratie, acum schimbata.
Iar legea (pe care toti o vantura cu privire la plata caldurii de care nu beneficiem) si care nu mi se pare de bun simt, de ce nu impune reguli ferme de plata a obligatiilor celor debransati (sau nu) a datoriilor facute, vizavi de cheltuielile personale (vezi apa, caldura si altele), pentru ca acesti domni sau doamne s-au debransat de la reteaua de termoficare, ramanand cu doar un calorifer, in apartament cu 3 camere, pentru care platesc cca 43 lei, in timp ce eu platesc pentru poverile acelea de tevi 23,4 lei., pe langa cheltuielile curente privind gazul si altele.
Eu prin angajamentul incheiat cu Apaterm la debransare mi-am luat raspunderea sa am o temperatura constanta in apartament de 20 grade Celsius, pentru evitarea condensului si implicit deteriorarea constructiei, in timp ce acei oameni debransati nu au nici o grija daca apartamentul meu este afectat de indiferenta lor. Oare nu trebuie luate masuri impotriva lor? LEGALE? Oare nu si ei au semnat un angajament similar?
Cadrul legal de reglementare a furnizarii de energie termica nu include toata lumea? Sau face opturi printre locatari, dupa bunul plac al celor care "au nevoie de bani"? Dupa mine, legea este foarte stramba, iar interpretariele dezastruoase. Potrivit acestor interpretari, eu trebuie sa am temperatura constanta in apartament, si sa mai si platesc cota parte la cheltuieli de caldura, pentru tevi ce sunt acoperite, iar vecinii nu au nici macar obligatia de a plati cheltuielile ce decurg din faptul ca locuiesc si folosesc aceste apartamente, generand datorii foarte mari. Ce mai ramane de facut?
Sa le platim tot noi datoriile pentru a ca Apatermul sa nu ne inchida accesul la apa rece?
Sunt posesoare de centrala termica, stau la etajul 3/4, deci incalzesc si peretii invecinati (et.4, 3, si 2), pe socoteala mea, iar vecinii in cauza sunt debransati partial de la reteaua centrala de termoficare, cu 2 camere, sau poate 3 camere, la plata ramanand doar valori modice la caldura de numai 43 lei, pentru vecinul de la etajul 3, 43 lei pentru vecina de la etajul 4, si 63 lei vecina de la etajul 2.
Mie, pe langa cheltuielile lunare cu consumul de gaze pe care l-am platit neintarziat la Distrigaz, mai am 24 lei de platit si caldura pentru tevile care imi traverseaza apartamentul, si poate si pentru domeniul comun de la subsol, care parca numai celor cu centrale termice este adresat.Mentionez ca tevile sunt de polipropilena si sunt izolate, pentru ca atunci cand am montat centrala, de la Regia Apaterm, mi s-a impus ca sa le izolez pentru a nu mai plati cota parte la caldura.
Actul de debransare a fost semnat de TOTI LOCATARII DIN SCARA SI DE LA SCARA VECINA (blocul avand numai 2 scari), inclusiv de totate regiile autonome responsabile, care si-au dat acceptul.
NU VAD LOGIC, SI NICI DE BUN SIMT SA MAI PLATESC CALDURA PE CARE NU O CONSUM.
Vecinii mentionati mai au si repartitoare de caldura, montate pe caloriferele care mai functioneaza, deci au un contract cu o firma din Botosani, care le-a montat acele aparate, ELSACO, si care cred ca le citeste aparatele lunar, inclusiv cel de la conducta principala.
Insumarea consumurilor repartitoarelor ramase, dau o valoare mai mica decat cea citita la conducta pricipala, diferenta revenind tuturor locatarilor. EU INSA NU SUNT BRANSATA LA RETEAUA DE TERMOFICARE!!!!!!
DECI: ESTE UN ABUZ CEREREA UNOR BANI PENTRU PRESTAREA SERVICIULUI DE CARE NU BENEFICIEZ!!!!!
SAU NU SUNTEM UN STAT DEMOCRAT? TRAIM CUMVA IN JUNGLA? SAU E MAI COMOD PENTRU TOTI SA STEA CU MANA IN BUZUNARUL VECINULUI CARE ARE CENTRALA TERMICA?
Va rog sa raspundeti, si poate imi dati si cadrul legal prin care aceste abuzuri sunt justificate.
Multumesc