Eu imi exprimam parerea ca este vorba de o tentativa de omor cu intentie indirecta.Mai aratam ca nu a existat intentia de a ucide.Aici e de fapt chestiunea esentiala care a determinat solutia instantei.
Daca ar fi vrut sa ucida partea vatamata lucrurile ar fi stat altfel.In mod sigur pedeapsa era cu executare.
Daca s-ar fi retinut infractiunea de viol suspendarea era exclusa.
Nu stiu ce daune s-au acordat.E posibil ca acolo balanta sa fie echilibrata.
La talharie in acel caz era situatia pe intentie directa ( deposedare asupra unei persoane aflate in imposibilitate de a se apara).
Si la trafic de droguri se poate aplica o pedeapsa cu suspendare in ziua de astazi.E foarte greu dar depinde de circumstante, etc.
avocat Claudiu Lascoschi
Intentia indirecta este tot INTENTIE...oricat de indirecta ar fi...faptuitorul prevede si accepta rezultatul faptei sale...deci intentia de omor a existat...faptul ca fapta a ramas in faza de tentativa nu schimba intentia acestui...intrucat nu a existat ulterior o desistare sau vreo impiedicare a producerii rezultatului...si in plus...inculpatul a fost condamnat pentru tentativa de omor calificat...eu nu "condamn" faptul ca s-a dat o pedeapsa cu suspendare...desi moral si legal e inadmisibil...eu nu inteleg cum s-a putut scade minimul special la 4 ani pentru a opera suspendarea...prin retinerea de circumstante atenuante nu "iese"...ca sa zic asa....sau poate algoritmul dupa care se calculeaza in practica e diferit de cel pe care ni-l precizeaza Codul Penal..