In anul 2020 după implinirea vârstei de 60 de ani am depus dosarul de pensionare anticipată, ca să beneficiez de coeficientul de 1,41. Deoarece am locuit peste 30 de ani intr-o localitate considerata POLUATĂ, pot beneficia de pensie anticipată, fără penalizare. dupa împlinirea vârstei de 63 de ani adică cu 2 ani inainte de implinirea vârstei de 65 de ani. În iunie 2023 am obținut adeverința necesara de la evidența populației și am vrut să o depun la Casa de pensii. Mi s-a spus ca degeaba o depun pt ca nu beneficiez de cei 2 ani pt pensie anticipată fara penalizare, pentru simplul fapt că am depus dosarul înainte de a împlini 63 de ani și ca in anul 2020 s-a emis decizie de pensionare cu penalizare de 40% și această penalizare rămâne valabila pe toată perioada până la împlinirea de 65 de ani că așa e pt bărbati. Rog o persoană competentă să-mi răspundă pt că am rămas foarte dezamăgit urmare a ceea ce mi sa zis la Casa de pensii, și în plus sunt si bolnav, dar asta e o altă problemă. Mulțumesc anticipat pt răspuns. Cu stimă.