V-am mai explicat ca furnizorul a trimis debitorului meu o adresa, fara numar de inregistrare, semnata si stampilata!Debitorul nu mi-a achitat suma restanta pe acest considerent, ori dei 08.09 pana la 31.10 suma a fost blocata si puteam plati ratele de leasing si alte debite pe care le aveam in momentul ala!
Furnizorul isi bate joc, mi-a trimis pe mail in loc de factura o fotografie si o adresa cu somatie de plata!
Tin sa mentionez ca am lasat la dispozitia furnizorului in BO cu suma integrala de plata, pe care acesta spune ca il baga in banca! Deci, factura nu exista, ca sa se poata face compensarea incrucisata si, pe de alta parte, pt. compensare trebuiesc formulare speciale de la IMI, suma e mai mare de 10.000 ron .
Buna ziua!Am o problemuta! Am de recuperat o creanta in valoare de 33700 ron de la o societate careia i-am facturat produse in 03.09, cu termen de plata peste 5 zile, la care i-am intocmit si contract! Datoria initiala era mai mare -in suma totala de 102700, la care a facut plati partiale!
Pe de alta parte, am de plata o suma de 33700 ron la un furnizor care se afla in relatii cu debitorul meu! Furnizorul mi-a facut contract de vanz-cump, dar nu mi-a eliberat factura, decat avize de insotire si nu pot scoate facturi de la el, in schimb imi trimite notificare de plata!Termenul de plata la furnizor era de 31.10.09.
Acesta a trimis o adresa fara numar de inregistrare la societatea de unde am de recuperat creanta :O!, sa-mi blocheze suma de bani respectiva!
Acum spune ca face compensarea!!!!!
Cum poate face o compensare pentru o suma la care nu exista factura si fara acordul meu?Va rog sa-mi spune-ti care sunt caile de atac impotriva debitorului si ce ar trebui sa fac pentru asta! Am uitat sa mentionez ca am vandut produse agricole clientului, iar furnizorul este de seminte si ingrasaminte!
Va rog sa-mi trimiteti un raspuns! :(