avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Activitate Ghita_Ion

Activitate Ghita_Ion

hello.
m-a oprit politia azi si a vrut sa imi dea amenda ca nu aveam actele si ca nu purtam centura.
I-am convins sa imi dea doar pt centura.
Neavand actele la mine, seria si numarul cartii de identitate au fost completate la nimereala de catre domnul "lacom" - nici vorba sa se asemene cu cele reale.
Poate acest fapt atrage nulitatea procesului verbal?
Multumesc
Răspuns la discuția amenda dubla
Multumesc foarte mult pentru raspunsul dumneavoastra.
Deci fapta nu poate fi interpretata ca o singura contraventie constatata de doua ori la momente diferite ale desfasurarii acesteia. Nu prea mi se pare normal. E ca si cum dupa ce am primit o amenda, in urma unei reclamatii, pentru... tulburarea linistii publice (sa zicem) mai vine un alt agent si imi mai da inca o amenda doar pentru ca aceeasi reclamatie vine din partea altei persoane, decat cea care a facut prima reclamatie.
Discuție amenda dubla
Am primit doua comunicari conform carora am fost surprins de mijloacele radar ca depasind viteza legala )cu 14 respectiv 16 km/h). Avand in vedere ca faptele s-au intamplat in aceeasi zi, la un interval mai mic de o ora(aproximativ 30-40 min.), pe raza aceluiasi judet, este normal sa mi se aplice doua amenzi contraventionale pentru depasirea limitei de viteza? Aceasta contraventie de depasire a vitezei legale poate fi considerata ca o singura fapta ce a avut loc pe un anumit intervala de timp si pe un anumit teritoriu sau sunt doua fapte diferite care nu au legatura una cu cealalta trebuind sa raspund pentru fiecare in parte? Teoretic, nu mi se pare normal ca in cazul in care depasesti viteza legala pe o portiune de drum de 1km, iar pe aceasta portiune sunt amplasate 10 radare, sa platesti 10 amenzi pentru ca te-ai grabit o singura data.