AVLIL a scris:
Desi e un lucru foarte greu acceptat de parinti, eu consider ca un lucru care ar putea aduce multe beneficii ar fi sa colaborati cu celalalt parinte. Chiar daca inseamna orgoliu imens inghitit, dar sa o sunati pe mama de ziua ei, sa-i dati o floare de 8 martie, sa-i spuneti ca opinia ei e foarte importanta (chiar daca dv. o puteti cenzura in masura in care intervine peste drepturile dv.), sa o intrebati asa, intr-o doara, oare ce sa faceti in weekendul viitor cu copilul, daca are vreo idee...
Apoi, evident, ii puteti spune ca a fost prea innorat sau ca n-ati gasit bilete... ori ca micutul nu a vrut... Dar daca un parinte vede ca nu incercati sa-l privati pe el de copil, ci incercati sa pastrati o legatura de familie toti trei, nu vad ce rau ar putea face, atat pentru dv., pentru celalalt parinte, dar mai ales pentru copil...
O femeie e magulita de complimente, chiar daca raspunde taios initial la ele pentru ca inca e nervoasa de esuarea relatiei...
Folositi orice ca sa va creati un cadru in care, cine stie, veti putea avea acces mai mult la copil...
Asa puteti ajunge sa va luati copilul de la gradinita cand mama are putina treaba dupa munca, mai faceti schimb de cate un weekend, lucrurile pot deveni mult mai relaxate.
Iar detensionarea va fi, cu siguranta, benefica.
Bineinteles ca astea sunt chestiuni generale si dv. numai puteti aprecia in ce masura vi se pot aplica.
Va doresc mult succes si va multumesc pentru intelegerea ca nu sunt rau intentionata sau partinitoare... Nu stiu ce as face eu pentru copilul meu, cand il voi avea, dar sper din inima ca voi putea trece peste ceea ce doresc eu pentru binele lui. Stiu ca va fi greu.
Succes! Asteptam pareri in continuare.
Este evident ca intelegerea si colaborarea reprezinta cheia succesului atunci cand sunt implicati copii (si nu numai)Din pacate notiunea se aplica la 2 persoane si cand uneia dintre ele i se pare ca are in mana numai asi (si conform legilor si a aplicarii lor chiar ii are)..........judecati dv mai departe
Propunerile dv le-am aincercat deja: de ziua ei un tort cu mesajul "la multi ani mami".....s-a refuzat.....de 1 martie flori....nu a deschis usa...le-am lasat la portar...de 8martie tot flori prin curier de data asta...am inteles ca le-a dus la gradinita....nenumarate apeluri la colaborare inclusiv prin prieteni comuni
Poate nu intelegeti pt ca nu aveti suficiente date: "fosta" e implicata de 2 ani intr-o noua relatie si cum se intampla, asta a insemnat multe iesiri , concedii prelungite, etc de care m-am bucurat si eu in sensul ca copilul l-a lasat la mine.Deci faptul ca de 2 ani am putut fi apropiat de copil se datoreaza nevoii de confort personal al "fostei" .Acum observa insa ca copilul e distant(ca sa nu folosesc termeni mai duri) cu ea si a schimbat foaia.Am auzit si comentarii de genul: "sa-si vada de viata lui ca eu i-am gasit alta tata copilului' Mi se pare super Ok ca vrea sa-si imbunatateasca relatia cu copilul dar de ce tb s-o faca prin ejectarea mea?
Mi-a duc aminte de o ruda, chirurg, care intodeauna cand cineva din familie se opera il trata de genul "nu te mai vaita atat ca nu e mare lucru"....pana cand i s-a intamplat lui si si-a schimbat complet opinia
Prin asta vreau sa spun ca desi apreciez opiniile dv, inteleg ca de la un punct dv nu mai puteti intelege starile prin care treci in astfel de situatii
In comentariul pe care il faceti colegului dv vorbiti de reincredintare.Deci asta e solutia?Am cunoscut avocati care mi-au prezentat cazuri in care s-a reusit .....dar probabil ca stiti mai bine ca mine cum.Asta e ultima solutie.
Ce parere aveti despre o instanta care in urma administrarii de probe constata ca actiunile unuia dintre parinti(sau a ambilor) nu sunt interesul copiilor si atunci obliga partile sa se "trateze".Cu alte cuvinte daca nu actionezi/actionati in interesul copilului va leg?.Mie mi se pare interesant
Cu stima