Situatia mea actuala: La data de 27.01.2009 s-a pronuntat divortul de acum fost mea sotie. Prin hotararea instantei de judecata sect.6 s-a hotarat:
- desfacerea casatoriei din culpa comuna
- s-a luat act de acordul reclamantului (eu) si s-a dispus ca parata sa pastreze numele luat la incheierea casatoriei
- incredintarea minorei in varsta de 3 ani paratei (fostei sotii) si obligarea reclamantului la plata pensiei alimentare
- incuviintarea ca recalamantul sa aiba legaturi personale cu minora dupa programul stabilit.
Hotararea a fost luata in urma comunicarii catre instanta asupra faptului ca partile au ajuns la un acord.
Acum, eu doresc sa atac aceasta hotarare si sa cer in instanta ca aceasta sa revina la numele de dinaintea casatoriei.
Cei cai de atac am si cum ar trebui sa probez fiecare dintre ele?
Fosta sotie a depus la procesul de divort intampinare si cerere reconventionala in care a mentionat ca doreste, printre altele, pastrarea numelui dobandit in timpul casatoriei, motivand:
- doreste sa aiba acelasi nume cu minora, cel putin in primii ani din viata, astfel incat aceasta sa nu fie obligata sa dea explicatii sau sa fie subiectul unor comentarii stigmatizante;
- In viata profesionala este implicata in numeroase posturi care ii implica semnatura (director, imputernicit al administratorului), iar schimbarea numelui ar conduce la modificari in actele companiilor, in Registrul Comertului, in imputerniciri. Totodata, aceste operatiuni ar determina o publicitate situatiei sale familiale pe caqre nu si-o doreste si cu care nu este obisnuita, fiind cunoscuta ca o persoana discreta.
La ultima infatisare, in afara salii de judecata a existat o intelegere intre mine si ea, in care ea a mentinut numai pastrarea numelui iar eu am cerut in schimb acordul ei asupra transferului unei masini aflate in contract de leasing pe numele ei, pe numele meu. Intelegerea nu a fost respectata de ea nici pana in ziua de azi.