avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate cotaita

Activitate cotaita

Servus! De regula scriu normal , dar in acest caz am dorit sa subliniez continutul intrebarii mele . Multumesc pentru raspuns . Cu stima si respect
Servus! Intentionez sa fac recurs impotriva deciziei de majorare a pensiei de intretinere copil major. CARE ESTE TAXA DE TIMBRU SI UNDE O PLATESC ? Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Servus ! Intrebare simpla
????????????????????????????????????#-o
Copilul dupa majorat poate primi pensie de intretinere daca i-si continua studiile . Intrebarea mea : la ce fel de studii face referire legea , si daca la varsta majoratului poate fi considerata continuarea studiilor , copilul fiind in clasa aX a avand in vedere varsta anacronica cu nivelul anului de studiu. Multumesc anticipat
Multumesc pentru amabilitate ! Problema ar fi cum ca cel ce primeste pensia de intretinere trebuie sa se si tina de scoala. Daca la peste 18 ani se afla doar in clasa a X a , probabil la 20 ani va fi a XIa , tot una e ca atunci cand firesc ar fi ca la 19 ani sa fie in primul an de facultate si asa mai departe ? Deci faptul cu mersul la scoala pana la adanci batraneti ar trebui sa fie firesc in concordanta cu varsta ? De fapt eu nu inteleg textul de lege care preconizeaza urmarea unui curs superior de studii . Clasa a X a nefiind un curs superior de invatamant , persoana pe sub masca continuarii studiilor, incaseaza niste bani la care consider ca nu mai are dreptul ! Multumesc anticipat daca ma lamuriti asupra cazului in speta: copil major in clasa a X a , mai are dreptul la intretinere
Cu cat se timbreaza recursul impotriva sentintei curtii de apel referitor la majorarea pensiei de intretinere ? Multumiri anticipate
Cum poate fi interpretat textul cum ca , pensia de intretinere se poate prelungii pana la varsta de 25 ani daca persoana in cauza i-si continua studiile ? Exemplu : persoana este majora si la scoala , dar este in clasa a X a ? Cumva nu se pune problema ca studiile trebuiesc a fi continuate la un mod normal cronologic deodata cu varsta ? Adica primesc pensie de intretinere , dar si obligatia sa fie in urma continuitatii scolii in mod firesc ? Legea face referire la studii superioare , ori mi se pare anacronic ca la varsta de peste 18 ani sa fiii doar in clasa a X a. Banuiesc ca daca ,,copilul" in varsta de peste 18 ani ramane repetent de doua ori per an , nu mai intruneste conditia de continuare a studiilor , ci ca doar abuzeaza de acest text de lege, sustragandu-se integrarii in societate, si obligatiei morale de a-si crea propiile baze de trai . Intrebare : Cum se interpreteaza textul legii in cazul de mai sus? Oare nu ar trebui sistata pensia pe motiv ca la varsta aceasta ( >18 ani) este doar in clasa a X a ? Multumiri anticipate
Incerc de doua zile sa aflu din textul codului familiei urmatoarele date : 1. in ce conditii un major mai poate primii pensie de intretinere ? Referitor la studii - un major (> 18 ani )care este elev in clasa a X a ( in mod normal trebuia macar sa fie in anul terminal) , se poate incadra in termenul de a continua studiile ? Rog ajutati-ma sa inteleg ! Eventual trimiteri la legi, articole , etc . pentru documentatie . Multumesc anticipat#-o