avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Servus ! Ce se intelege prin ....
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Servus ! Ce se intelege prin ....

Copilul dupa majorat poate primi pensie de intretinere daca i-si continua studiile . Intrebarea mea : la ce fel de studii face referire legea , si daca la varsta majoratului poate fi considerata continuarea studiilor , copilul fiind in clasa aX a avand in vedere varsta anacronica cu nivelul anului de studiu. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: AVOCAT ZAHARIA CALIN FLORIN , Avocat 16:38, 8 Aprilie 2009
N-are relevanta CE fel de studii sunt : pot fi universitare , masterale , doctorale , important este ca majorul ca continue aceste studii , si sa se afle "in nevoia " de a primi aceasta pensie de intretinere.
Nu conteaza nici macar daca aceste studii sunt efectuate in tara sau in strainatate.
Chiar si in clasa a X-a , fiind major , are dreptul la aceasta pensie de intretinere.El , intrucat are deplina capacitate de exercitiu ,este titularul cererii de chemare in judecata .
Succes.
de cand se plateste pensie si la masteranzi?copilului cel mare i s-a sistat plata pensiei de urmas cand a luat la masterat ; s-a raspuns ca nu se "plateste o a doua forma de scolarizare ' dar masteratul este in mod obligatoriu incheierea studiilor superioare
Se poate incuviinta pensia de intretinere chiar pe perioada masteratului , daca persoana "se afla in nevoie ", nu presteaza o munca remunerata ....
Se poate incuviinta pensia de intretinere chiar pe perioada masteratului , daca persoana "se afla in nevoie ", nu presteaza o munca remunerata ....
intradevar nu are relevanta ce fel de studii urmeaza, si atat timp cat demonstreaza ca este in nevoie se poate plati si daca este la masterat. insa este tot la fel de adevarat ca nu in toate cazurile se admite aceasta cerere.

av zaharia f.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire pensie alimentara marryy_lm marryy_lm Buna. Am urmatoarea situatie. Dupa terminarea divortului fetita a ramas mamei.Mama a solicitat instantei acordarea pensiei de intretinere de la tata pina la ... (vezi toată discuția)
Servus! am o neintelegere . ma puteti ajuta ? cotaita cotaita Cum poate fi interpretat textul cum ca , pensia de intretinere se poate prelungii pana la varsta de 25 ani daca persoana in cauza i-si continua studiile ? ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere ContSters92721 ContSters92721 Pensia de intretinere se plateste pana la varsta de 26 ani cand copilul urmeaza cursurile unei facultati la zi.Am citit aici ca instantele au acordat pensie de ... (vezi toată discuția)