avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

Pensia de intretinere se plateste pana la varsta de 26 ani cand copilul urmeaza cursurile unei facultati la zi.Am citit aici ca instantele au acordat pensie de intretinere si pentru FR.Intrebarea este:Copilul termina o scoala la zi la 20 ani nu se angajeaza si urmeaza in continuare scoala la FR.In acest caz parintele trebuie sa plateasca pensie de intretinere?Adica daca un copil urmeaza mai multe scoli pana la 26 ani fara sa fie angajat trebuie platita pensia de intretinere?Multumesc!
buna ziua
daca face dovada ca este cuprins intr/o forma de invatamint obligatia este sa platiti pensia de intretinere pina la virsta limita fixata de lege .
Am citit aici ca instantele au acordat pensie de intretinere si pentru FR.Intrebarea este:Copilul termina o scoala la zi la 20 ani nu se angajeaza si urmeaza in continuare scoala la FR.In acest caz parintele trebuie sa plateasca pensie de intretinere?Adica daca un copil urmeaza mai multe scoli pana la 26 ani fara sa fie angajat trebuie platita pensia de intretinere


Cu privire la forma de invatamant la ID si Fr , practica nu e unitara in acest sens .Asa incat , e necesar sa existe acea nevoie , pentru a exista obligatia platii pensiei de intretinere.
Oricum , indiferent de forma de invatamant ( studii universitare , masterale , doctorale) , facand dovada nevoii , aceasta pensie trebuie platita.
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara seral octavradu octavradu as vrea si eu sa ma ajutati va rog ,daca poate o persoana de 19 ani care este elev la liceu seral si nu lucreaza sa primeasca pensie alimentara de la unul din ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie alimentara marryy_lm marryy_lm Buna. Am urmatoarea situatie. Dupa terminarea divortului fetita a ramas mamei.Mama a solicitat instantei acordarea pensiei de intretinere de la tata pina la ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere cosmin21 cosmin21 Va rog sa imi spuneti pana cand se plateste pensie de intretinere.Am platit pensia de intretinere pentru copil pana acesta a absolvit Scoala de agenti politie ... (vezi toată discuția)