avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere

Va rog sa imi spuneti pana cand se plateste pensie de intretinere.Am platit pensia de intretinere pentru copil pana acesta a absolvit Scoala de agenti politie de doi ani cursuri zi pana la varsta de 20 ani.In timpul cat a fost la Scoala de agenti politie a urmat in paralel cursurile unei facultati la frecventa redusa.In acest moment mai are un an sa termine la frecventa redusa.As vrea sa stiu daca trebuie sa platesc pensie pana termina si facultatea la frecventa redusa si in cazul in care nu trebuie cum fac sa inceteze plata pensiei de intretinere.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 10:27, 8 Iulie 2009
Plata pensiei se face pana la varsta de 26 de ani, cu conditia sa urmeze cursuri la zi.
Dupa 26 de ani, chiar daca urmeaza o alta facultate la zi nu mai exista obligatia de intretinere. Pana atunci, obligatia exista.
Inocentia
Daca a absolvit scoala de agenti de politie inseamna ca acum lucreaza. Cei care urmeaza cursurile acestei scoli semneaza la inscriere o declaratie prin care se obliga sa lucreze in sistem o anumita perioada dupa absolvire, in caz contrar vor fi obligati sa achite contravaloarea scolarizarii. Referitor la sistare - pur si simplu nu mai platiti; sa va dea in judecata pentru stabilire pensie intretinere major, situatie in care va trebui sa dovedeasca faptul ca se afla in nevoie, nu munceste, iar programul de la FR nu ii permite gasirea unui loc de munca.
Practica nu e una unitara , instantele de judecata au dispus acordarea pensiilor de intretinere chiar daca studiile universitare erau efectuare la FR sau ID.
Dar dacain timpul asta si munceste!?
Daca este angajat si obtine salariu nu mai beneficiaza de pensie de intretinere.

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere ContSters92721 ContSters92721 Pensia de intretinere se plateste pana la varsta de 26 ani cand copilul urmeaza cursurile unei facultati la zi.Am citit aici ca instantele au acordat pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas din timpul masterului mihaela.iuly mihaela.iuly Am si eu o intrebare Se mai primeste pensie de urmas daca se face masterul la o facultate privata si la ID. Conteaza acest lucru, nu e si aceasta o forma de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara law 2012 law 2012 Buna ziua, As avea si eu o intrebare, poate a mai fi fost abordat subiectul in acest forum dar nu am gasit raspunsul. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)