avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensia de urmas din timpul masterului
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensia de urmas din timpul masterului

Am si eu o intrebare
Se mai primeste pensie de urmas daca se face masterul la o facultate privata si la ID. Conteaza acest lucru, nu e si aceasta o forma de invatamant organizata?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 26 Iunie 2008
Invatamant la zi, spun eu. Iar Normele de aplicare a legii 19 spun ca se primeste pensie numai cand este urmata prima institutie de invatamant, atat. Iar masterul... cred ca e a doua.

Oricum, e cam ciudat ca un om sa nu munceasca pana la 26 de ani, nu? :hm:
Ca urmare a aparitiei Ordinului MMFES nr.129/26.02.2008 pentru modificarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr.19/2000, aprobate prin Ordinul MMSS nr.340/2001, acordarea pensiei de urmas conform prevederile art.66 lit.b) din Legea nr.19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, nu mai este conditionata de nivelul formei de invatamant frecventate, de tipul sau modul de organizare a acesteia, de numarul formelor de invatamant frecventate sau de absolvirea uneia sau a mai multora dintre acestea.
Asadar, sub incidenta noii reglementari, pensia de urmas se acorda copilului daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, indiferent de nivelul acesteia, pana la terminarea studiilor, fara a depasi data la care copilul urmas implineste varsta de 26 de ani.

Asa e, spune ca poti merge pana la orice nivel, insa nu crezi ca e anormal ca oamenii sa fie tinuti de stat pana la 26 de ani la scoala?
Adica, vreau sa spun, macar sa fie o forma la zi, asa mi se pare corect, ca daca faci la FF sau ID sau chiar master, ai tot timpul sa lucrezi...
Nu stiu, mi se pare proasta legea asta... Nu vreau sa jignesc, sunt situatii si situatii, este numai o parere...
Liliana, nu noi facem legile ... nu are rost sa comentam pe seama lor ;)
Si eu sunt de parere cu ce sustii tu :) ....... daca faci o facultate la FF sau FR ori ID ai timp sa muncesti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas stancutaana stancutaana Buna ziua, Am 22 de ani si as dori sa ma insciu la a doua facultate (prima o termin in luna septembrie- licenta) , intrebarea este daca voi mai primi pensia ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas Anamaria-Bianca Anamaria-Bianca Buna am si eu o intrebare. Daca sunt studenta la ID am dreptul la pensie de urmas dupa tatal meu? (vezi toată discuția)