avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Activitate andrewculda

Activitate andrewculda

Răspuns la discuția Contributie lucrari fatada
Multumesc de raspuns.

Intre timp am aflat ca 2 parti sunt considerate comune: pivnita si intrarea in curte. Acestea sunt folosite de toti locatarii, inclusiv noi.
Dar cota s-a convenit uniform pentru toata lumea, in conditiile in care unii vecini au cate 3-4 camere cu exteriorul in fatada care se renoveaza. Nu mi se pare normal. Gresesc?

Intrebarea finala ar fi - exista firme/persoane autorizate care sa faca evaluarea imobilului si a situatiei sa-mi dea o foaie clara cu care sa inchid balciul asta?

Multumesc!
Sunt chirias, dar proprietarul este o ruda, deci intreb practic si in numele ei (stiu ca nu chiriasul suporta ci proprietarul, dar intreb din perspectiva proprietarului in raport cu ceilalti locatari).
Multumesc de raspuns.

Cladirea in care locuiesc este practic apartamentul in sine - niciodata nu s-a pus problema ca altcineva sa contribuie cu ceva la el - a fost renovata de proprietar din fonduri proprii - atat interior cat si exterior.

Cladirea principala (a carei fatada se reface) are majoritatea apartamentelor, si iesirea la strada. Cladirea apartamentului meu este complet izolata, doar ca este in curtea interioara comuna.

De asta intreb si cum spune legea, pentru ca in adunarea generala tendinta e sa se puna toata lumea la co-plata, uneori profitand de nestiinta co-locatarilor.

Multumesc
As dori sa stiu daca sunt obligat sa contribui la plata lucrarilor de refacere a fatadei unei cladiri, daca sunt co-locatar in curte comuna (fac parte din asociatia de locatari), dar cladirea in care locuiesc este complet separata de cladirea pentru care se fac lucrarile.
Recent asociatia a fost somata (de Primarie, Politie) sa efectueze lucrari de refacere a fatadei pentru ca ar constitui pericol public.
Imobilul in care locuiesc este in curtea comuna interioara, dar este complet detasat - practic, pe vremuri, a fost casa portarului - dar in timp i s-au adus imbunatatiri.
Nu stiu cum se aplica legea in acest caz - pe internet am gasit doar cazuri de bloc, unde toate apartamentele fac parte din aceeasi cladire.

Va multumesc

Răspuns la discuția Habitatiune viagera
Am inteles. Presupun ca nu am cum sa solicit vreunei autoritati eliberarea unui certificat de deces doar pe baza numelui. E bine si asa. Va multumesc pentru raspuns.

PS: am spus ca persoana respectiva nu mai traieste, presupunand ca daca s-a dat in abitatie viagera in 1923 era deja in varsta.
andrewculda a scris:

Actul de proprietate consta intr-un ordin judecatoresc (in urma unui proces lung si acompaniat de coruptie, in care perdantul s-a sustras si a refuzat sa inmaneze actul de proprietate tatalui meu) care substituie titlul de proprietate obisnuit.
In 1923, cand a fost trecuta persoana respectiva in abitatie, familia mea nu locuia acolo. Despre persoana respectiva nu stim nimic, nici cine a fost, nici ce rude are. Dar fiind in varsta deja in 1923, este evident ca nu mai este in viata astazi. Cum pot cere radierea din cartea funciara fara a avea certificatul de deces?

Inca am problema aceasta, va rog daca are cineva informatii sa posteze un raspuns. Repet sumar datele problemei:

Am nevoie sa radiez de pe CF o persoana data in abitatie viagera in anul 1923 (deci era deja batrana, nu mai are cum sa fie in viata). NU detin certificatul de deces, NU cunosc nici o ruda a persoanei respective, prin urmare nu am cum sa dovedesc prin acte decesul ei. As dori sa stiu daca singura solutie este deschiderea unei actiuni in instanta sau mai exista alta cale. Si daca trebuie actiune in instanta, m-ar ajuta orice informatie in sensul acestei actiuni.
Va multumesc,
Andrei Culda
Actul de proprietate consta intr-un ordin judecatoresc (in urma unui proces lung si acompaniat de coruptie, in care perdantul s-a sustras si a refuzat sa inmaneze actul de proprietate tatalui meu) care substituie titlul de proprietate obisnuit.
In 1923, cand a fost trecuta persoana respectiva in abitatie, familia mea nu locuia acolo. Despre persoana respectiva nu stim nimic, nici cine a fost, nici ce rude are. Dar fiind in varsta deja in 1923, este evident ca nu mai este in viata astazi. Cum pot cere radierea din cartea funciara fara a avea certificatul de deces?
Buna ziua!
Am o problema cu imobilul in care locuiesc: nu reusesc sa fac mutatie unei persoane pe adresa mea deoarece pe extrasul de carte funciara apare o persoana trecuta ca fiind in habitatiune viagera in imobil. Problema respectiva insa a fost demult, persoana in cauza fiind batrana la data hotararii (in 1923!!), totusi la Politie nu au vrut sa schimbe buletinul persoanei in cauza pentru mutatie. As dori un sfat. Va multumesc!
Andrei Culda
Răspuns la discuția Nelamurire sprijin financiar
Va multumesc pt raspunsul prompt.
O zi buna va doresc!
Buna ziua!
As avea si eu cateva intrebari pentru comunitatea avocatnet.ro, daca ma poate ajuta cineva cu niste raspunsuri.

1. Daca o fata in varsta de 18 sau 19 ani este insarcinata si abandoneaza facultatea din cauza sarcinii, primeste de la stat vreo finantare in bani?
In sensul in care nu a mai lucrat niciodata - mai are dreptul la ajutorul care stiu ca se acorda mamelor primi doi ani dupa nastere?

2. Medicul de familie are voie sa divulge parintilor unei fete faptul ca ea este insarcinata fara acordul ei?

3. Ce se poate face pentru o fata de 18-19 ani care a fost data afara de parintii ei pe considerentul ca este insarcinata, reducandu-i orice sursa de venit. Primeste vreun ajutor material din partea vreunei institutii de stat?

Va multumesc