avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Activitate timmomaas

Activitate timmomaas

Buna,
Am si eu o rugaminte: imi poate da si mie cineva legea pivind asigurarile sociale de sanatate actualizata? Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția CONCEDIERE FABRICATA
A sosit prin posta decizia de concediere, deci a fost intregistrata la itm , daca nu o a taca in instanta vor fi concediate in cartea de munca cu art 61a de pomana, pt ca angajatii nu au nici o putere la fel si itm-ul la fel si celelalte organe din tara asta la fel de prost cum merg lucrurile in tara asta in care patronii fac ce vor cu angajatii.
Buna,
Lucrez la o firma de contabilitate de o luna de zile. Intre timp, vazand neregulile de aici si gravele abateri de la lege, impreuna cu colega mea, angajata si ea odata cu mine, am hotarat sa ne dam demisia la zi, cu data de 27.02.09. Administratorul nu ne-a acceptat demisia, nici preavizul, ci si-a manifestat intentia de a ne desface contractul de munca disciplinar. Mentionez ca nu exista motive pentru asa ceva. Noi am trimis prin fax cu confrmare de primire demisiile, am primit numar de inregistrare pe ele( nr 5 si 6 din 27.02.09), pe data de 02.03.09 am mai depus un rand de demisii cu preaviz care si acestea au primit numar de inregistrare ( 9 si 10), dar angajatorul a refuzat sa mai discute cu noi si a zis sa luam legatura cu departamentul juridic. Juristul ne-a adus la cunostinta, printre amenintari, faptul ca am fost concediate din data de 26.02.09 cu inregistrarea in registrul de intrari-iesiri nr 11. Noi am refuzat sa semnam aceste concedieri si ne-am dus mai departe la serviciu, pentru a efectua preavizul. Intre timp caietul de intrari iesiri nu mai este de gasit, si noi avem banuieli ca acesta va fi modificat, incat concedierea sa primeasca numar anterior demisiilor noastre. Ni s-a interzis intrarea in sediul firmei, deocamdata verbal, si am fost amenintate ca va fi chemata politia si ca ni se va face dosar penal pentru infractiune. ( incalcarea proprietatii) . In data de 05.02.09 trebuie sa ni se plateasca lichidarea pe luna februarie si sunt convinsa ca acest lucru nu se va intampla. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1- daca caietul cu intrari-iesiri va disparea, cum putem face dovada ca am depus deisia inainte de concediere?
2- ce trebuie sa fac daca nu ma vor primi la locul de munca ?
3- e posibila desfacerea contractului de munca in data de 06.02.09 pe motiv de neplata a salariului din 05.02.09?
Va multumesc anticipat.