avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate Ioan V.

Activitate Ioan V.

Am de recuperat ca si persoana juridica cu sediul in Romania o suma importanta (factura neachitata) de la o persoana juridica cu sediul in Ungaria. Ce solutii exista pt recuperare pe cale juridica?

Multumesc
Răspuns la discuția delegare / desfacere CI
Angajatorul poate sa-mi desfaca contractul de munca pe motiv disciplinar fara ca eu sa fiu informat? Ma gandesc ca angajatorul o sa-mi desfaca contractul de munca nu o sa ma instiinteze iar eu nu voi putea contesta la tribunal in 30 zile.
Răspuns la discuția delegare / desfacere CI
In caz ca il dau in judecata si castig procesul , va trebui sa ma reangajeze?Sincer nici eu nu mai vreau sa lucrez in acel colectiv dar as dori sa obtin un salar compensatoriu.
Răspuns la discuția delegare / desfacere CI
Mutumesc, dar faptul ca eu nu m-am prezentat la servici (nici la locul delegat , nici la vechiul loc de munca) ii da dreptul angajatorului sa-mi desfaca contractul de munca disciplinar?
Răspuns la discuția delegare / desfacere CI
Multumesc pt raspuns.
Instiintarea de delegare nu trebuia sa fie in scris? Ar fi trebuit sa ma delege pt acelasi activitate nu pt zugravit.

Buna ziua, sunt angajat in cadrul unei firme particulare , iar angajatul doreste sa ma dea afara in urma unor altercatii ( am refuzat sa semnez un act aditional prin care se dorea reducerea programului de lucru la 4h si a salariului) verbale. Sunt incadrat ca si contabil / contabilitate primara , Ieri mi s-a comunicat verbal ca sunt delegatt la un alt loc de munca care apartine firmei in acelasi localitate. Noul "loc de munca" este intr-o cladire care apartine societatii dar nu exista conditii de lucru (pereti fara tencuiala, fara incalzire etc) . Delegarea se face pentru amenajarea spatiului (zugravit etc). Aceasta "delegare" a fost facut verbal nu am semnat nimic in acest sens, s-a facut de genul "De maine esti delagat pt 60 zile la unitatea X pt a amenaja spatiul, daca nu te prezinti la 8 se considera ca si neprezenatre la locul de munca si se desface contractul de munca cu litera I." . Nu m-am prezentat la ora si locul stabilit.
Va rog sa-mi spuneti daca angajatorul are dreptul sa desfaca contractul de munca disciplinar? Daca exista vreo solutie ca sa fortez angajatorul sa desfaca contractul de munca din alte motive si sa pot beneficia conform legii si de un salar compensatoriu.