avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Activitate tcatalina

Activitate tcatalina

Buna ziua!

Pe 3 iulie 2007, am inchiriat un apartament cu contract pe 6 luni. Mi s-a cerut un avans de 2 luni si o garantie tot de 2 luni, garantia insemnand 1200 de euro. Contractul nu a mai fost refacut, desi eu am continuat sa stau in apartament si sa platesc lunar chirie. Presupun ca acest contract nu a fost declarat la Registrul Comertului si de aceea nici nu i-a interesat sa facem alt contract. Pe 27 februarie i-am anuntat ca vreau sa ne vedem deoarece vreau sa ma mut. Le-am specificat ca pe 15 martie eu eliberez apartamentul, insemnand sa imi opreasca jumatate de chirie (310 euro) iar cealalta jumatate sa o foloseasca pentru platirea utilitatilor. Asta insemnand ca ei trebuie sa imi returneze suma de 580 de euro pe 15 martie cand le dau si cheile.
Problema este ca ei vor sa ma forteze sa platesc luna intreaga, desi eu nu voi sta, pe motiv ca ei nu gasesc chiriasi atat de rapid, urmand sa imi opreasca din a doua luna de garantie banii aferenti platirii utilitatilor. Le-am spus ca acest lucru nu se poate intampla, nu pot plati 2 saptamani de chirie atata vreme cat eu nu stau.
Ce pot face daca de vorba buna nu am nici un rezultat? Merg sa fac plangere penala pe abuz de incredere? Mentionez ca nu stiu adresa la care sta proprietarul, acesta si-a construit o casa undeva prin apropiere, in plus le vin tot felul de citatii si nu stiu daca va avea rezultat aceasta plangere, deoarece mi se pare ca sunt obisnuiti cu astfel de probleme.

Va multumesc!