avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Returnare garantie - abuz de incredere?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Returnare garantie - abuz de incredere?

Buna ziua!

Pe 3 iulie 2007, am inchiriat un apartament cu contract pe 6 luni. Mi s-a cerut un avans de 2 luni si o garantie tot de 2 luni, garantia insemnand 1200 de euro. Contractul nu a mai fost refacut, desi eu am continuat sa stau in apartament si sa platesc lunar chirie. Presupun ca acest contract nu a fost declarat la Registrul Comertului si de aceea nici nu i-a interesat sa facem alt contract. Pe 27 februarie i-am anuntat ca vreau sa ne vedem deoarece vreau sa ma mut. Le-am specificat ca pe 15 martie eu eliberez apartamentul, insemnand sa imi opreasca jumatate de chirie (310 euro) iar cealalta jumatate sa o foloseasca pentru platirea utilitatilor. Asta insemnand ca ei trebuie sa imi returneze suma de 580 de euro pe 15 martie cand le dau si cheile.
Problema este ca ei vor sa ma forteze sa platesc luna intreaga, desi eu nu voi sta, pe motiv ca ei nu gasesc chiriasi atat de rapid, urmand sa imi opreasca din a doua luna de garantie banii aferenti platirii utilitatilor. Le-am spus ca acest lucru nu se poate intampla, nu pot plati 2 saptamani de chirie atata vreme cat eu nu stau.
Ce pot face daca de vorba buna nu am nici un rezultat? Merg sa fac plangere penala pe abuz de incredere? Mentionez ca nu stiu adresa la care sta proprietarul, acesta si-a construit o casa undeva prin apropiere, in plus le vin tot felul de citatii si nu stiu daca va avea rezultat aceasta plangere, deoarece mi se pare ca sunt obisnuiti cu astfel de probleme.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:08, 6 Martie 2009
nu este o fapta penala, trebuie sa va adresati instantelor civile
Fapta nu ar fi infractiune.
Incercati sa va angajati un avocat si eventual sa locuiti cat mai mult acolo daca asa e corect.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract inchiriere Moris94 Moris94 Buna ziua! Luna trecuta ,pe data de 2 am inchiriat un apartament pe o durata de 4 luni! Am platit o luna garantie+o luna chirie( 2400 lei),urmand ca pe 15 ... (vezi toată discuția)
Reclamatie proprietar - neplata impozit Sleipnir23 Sleipnir23 Buna seara, De 3 ani stau cu chirie intr-un apartament de doua camere. In momentul in care m-am mutat in acest apartament am platit o luna de chirie (260 ... (vezi toată discuția)
Teapa cu inchirierea apartamentului(urgent) vladghizo vladghizo Buna ziua , am o nelamurire. Suntem 2 studente in cluj.Acum vreo 5 luni am semnat un contract de inchiriere cu un proprietar de apartament din cluj.contractul ... (vezi toată discuția)