avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teapa cu inchirierea apartamentului(urgent)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teapa cu inchirierea apartamentului(urgent)

Buna ziua , am o nelamurire. Suntem 2 studente in cluj.Acum vreo 5 luni am semnat un contract de inchiriere cu un proprietar de apartament din cluj.contractul insemna defapt 2 hartii de inchiriere , una in care ne inchiria apartamentul pe 1 an cu 100 ron / luna,asta pentru a nu plati impozit mare la stat, si una in care e trecuta suma reala 1050 ron/luna .Am platit o garantie de 525 ron eu, si 525 colega de apartament. Acum vreo 2 sapt colega mea se hotaraste sa se mute. Gazda nu i-a zis nimic, doar ca nu i-a returnat garantia, si in plus pe mine m'a obligat sa'i platesc chiria scrisa intr-un contract singura(1050 ron).Eu nu pot sa platesc atat, nu imi permit, am incercat sa ajung la o intelegere cu ea , dar nu vrea nimic.Deci practic ma scoate si pe mine afara si nu imi returneaza garantia.A zis ca vine si ma scoate afara din apartament.Eu pot sa fac ceva ? adica mie mi'ar conveni sa isi opreasca garantia si sa ma mai lase o luna,sau sa plec acuma si sa imi returneze garantia, dar nu e deacord. Cum sa ma apar?daca apare si imi zice ca trebuie sa plec pe moment eu ce sa fac?cu ce sa ma apar.poate cu cele 2 contracte as avea'o la mana sau nu stiu ..va rog mult ajutati-ma daca puteti .
Cel mai recent răspuns: vladghizo , utilizator 22:11, 5 Octombrie 2009
Neplacuta situatie. Din pacate insa, aceste lucruri se intampla frecvent, in special studentilor care, nu se prea pricep sa spunem..sa negocieze si se bucura ca in sfarsit, au gasit ocasa de inchiriat, mizand pe faptul ca oricum, parintii vor plati.Sau ma insel? Acum , ce aveti de facut ,este sa studiati cu atentie clauzele existente in cele 2 contracte.Daca este prevazut faptul ca, in caz ca veti dori sa reziliati contractul veti pierde garantia, ce se intampla daca locatorul va dori sa il rezilieze, si alte clauze care va pot fi , in situatia data, favorabile sau defavorabile.Legea spune ca ,,contractul este legea partilor". Asa incat, ati tratat...ati semnat. Despre contractul ,,secret" , sa stiti ca , in caz de litigiu , acela poate avea prioritate, deoarece acela exprima vointa reala a partilor, fiind astfel opozabil partilor. Incercati totusi sa ajungeti la o intelegere , ma gandesc ca totusi, acum incearca doar sa va intimideze , sa constate daca veti ceda, insa, cred ca , daca dati dovada de putin mai multa abilitate, veti gasi o cale de mijloc. Succes.
in contract scrie ca depozitul de garantie este la dispozitia proprietarului pentru acoperirea obligatiilor neexecutate de chirias si se pastreaza maxim 30 zile dupa predarea bunului inchiriat ,nefiind purtatoare de dobanzi.., mai scrie ca contractul de inchiriere se considera reziliat pe de plin drept fara alta formalitate prealabila, iar chiriasul pierde depozitul de garantie , datorand eventualele daune in completare in cazul in care chiriasul nu achita chiria in maxim 10 zile calendaristice incepand cu data de 5 ale lunii pentru luna in curs sau pentru neindeplinirea obligatiei de plata a utilitatilor in maxim de 20 de zile calendaristice incepand data scadentei inscrisa pe factura . ...asta inseamna ca pot sa stau inca o luna si sa imi opreasca garantia nu?..eu trebuie sa platesc numai utilitatile
adica facturile
cine a inchiriat ap pe contract? doar dvs sau impruna cu cealalta persoana care a plecat? este important si acest aspect ...

de ce nu va gasiti o alta colega cu care sa impartiti cheltuielile?
suntem 2 persoane trecute in contract si mai este o problema.....o camera este mai mik si una mai mare si nu qa acceptat nimeni sa stea acolo.....cam asta e situatia.

Alte discuții în legătură

Evacuarea si plata penalizarilor in cazul unui chirias rau platnic ddaannyy00 ddaannyy00 Buna ziua, Deoarece am tot avut probleme cu chiriasi rau platinici care amana plata chiriei de la o luna la alta si in final ajung sa plece si sa ma lase cu ... (vezi toată discuția)
Chirias marinelalisman marinelalisman am inchiriat apartament pe 5 ani si vreau sa scap de chirias. In contractul de la finante este stipulat doar faptul ca, contractul se reziliaza cu acordul ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez garanția plătită la închirierea apartamentului. Camelia589 Camelia589 Buna seara Am stat in chirie într-un apartament timp de un an și doua luni. Am întocmit un contract de închiriere neînregistrat nicăieri. I-am plătit ... (vezi toată discuția)