Neplacuta situatie. Din pacate insa, aceste lucruri se intampla frecvent, in special studentilor care, nu se prea pricep sa spunem..sa negocieze si se bucura ca in sfarsit, au gasit ocasa de inchiriat, mizand pe faptul ca oricum, parintii vor plati.Sau ma insel? Acum , ce aveti de facut ,este sa studiati cu atentie clauzele existente in cele 2 contracte.Daca este prevazut faptul ca, in caz ca veti dori sa reziliati contractul veti pierde garantia, ce se intampla daca locatorul va dori sa il rezilieze, si alte clauze care va pot fi , in situatia data, favorabile sau defavorabile.Legea spune ca ,,contractul este legea partilor". Asa incat, ati tratat...ati semnat. Despre contractul ,,secret" , sa stiti ca , in caz de litigiu , acela poate avea prioritate, deoarece acela exprima vointa reala a partilor, fiind astfel opozabil partilor. Incercati totusi sa ajungeti la o intelegere , ma gandesc ca totusi, acum incearca doar sa va intimideze , sa constate daca veti ceda, insa, cred ca , daca dati dovada de putin mai multa abilitate, veti gasi o cale de mijloc. Succes.
in contract scrie ca depozitul de garantie este la dispozitia proprietarului pentru acoperirea obligatiilor neexecutate de chirias si se pastreaza maxim 30 zile dupa predarea bunului inchiriat ,nefiind purtatoare de dobanzi.., mai scrie ca contractul de inchiriere se considera reziliat pe de plin drept fara alta formalitate prealabila, iar chiriasul pierde depozitul de garantie , datorand eventualele daune in completare in cazul in care chiriasul nu achita chiria in maxim 10 zile calendaristice incepand cu data de 5 ale lunii pentru luna in curs sau pentru neindeplinirea obligatiei de plata a utilitatilor in maxim de 20 de zile calendaristice incepand data scadentei inscrisa pe factura . ...asta inseamna ca pot sa stau inca o luna si sa imi opreasca garantia nu?..eu trebuie sa platesc numai utilitatile