avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am luat un apartament în chirie , am plătit agenția ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am luat un apartament în chirie , am plătit agenția și garanția, ...

Am luat un apartament în chirie , am plătit agenția și garanția, am mutat toate lucrurile și acum proprietarul s-a răzgândit ca nu vrea sa mai dea apartamentul în chirie. Cum pot proceda?
3 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă aveți contract cu proprietarul citiți clauzele acestuia privind denunțarea unilaterala solicitați acestuia restituirea cheltuielilor suportate etc.Indicat este sa consultati un av ..
Da, proprietarul a făcut un contract fără sa-l mai declare la anaf. Nu știu cât de protejat sunt în cazul acesta. Sper sa îmi dea banii înapoi, dar am plătit și agenția și mutarea m-a costat o căruță de bani , plus deranjul...
A zis ca pana duminica sa eliberez apartamentul.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Dacă aveți contract cu proprietarul citiți clauzele acestuia privind denunțarea unilaterala solicitați acestuia restituirea cheltuielilor suportate etc.Indicat este sa consultati un av ..

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Când vă despăgubește pentru ce ați cheltuit cu agenția și restul.Oricum legal nu poate până duminică să vă evacueze.Nu vă grăbiți.
Ultima modificare: Marți, 19 Septembrie 2023
mitabiciclista, utilizator
Bună ziua! In mod normal dumneavoastră, la semnarea contractulu, ați achitat și prima lună de chirie și o garanție. In acest moment dumneavoastră sunteți chiriaș și aveți toate drepturile. Dacă dumneavoastră refuzați să plecați duminică( când vrea proprietarul) el va trebui să efectueze demersuri legale pentru a vă putea scoate din apartament însă nu cred că va avea succes în această situație. Chiar dacă proprietarul nu a înregistrat contractul la ANAF asta nu il scutește de obligațiile asumate prin semnarea acestuia. Citiți atent contractul și vedeți în ce condiții una dintre părți poate denunța unilateral acest act. Mă îndoiesc că este prevăzut faptul că, în caz de denunțare unilaterală, termenul de notificare este de câteva zile. Proprietarul va trebui să vă despăgubească pentru cheltuielile efectuate de dumneavoastră, dar pentru asta va trebui să vă adresați instanței de judecată.
Ultima modificare: Marți, 19 Septembrie 2023
adrian@13, utilizator
Si duminică cu ce drept ar putea să il evacueze? El a achitat chiria pentru această lună, plus garanția. Cine ar putea să il evacueze in această situație ? Singura posibilitate este pe cale amiabilă dacă domnul chiriaș este de acord să plece ( bineînțeles după ce i se restuie toate sumele achitate) . Proprietarul nu are la acest moment dreptul de pătrunde in imobil pentru că spațiul este folosit de către chiriaș și are nevoie de acordul acestuia. In caz contrar se alege cu dosar penal pentru violare de domiciliu.

mitabiciclista a scris:

Când vă despăgubește pentru ce ați cheltuit cu agenția și restul.Oricum legal nu poate până duminică să vă evacueze.Nu vă grăbiți.

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere imobil incalcat crisro crisro Buna ziua Am dat un anunt de inchiriere pentru un apartament. O agentie imobiliara a venit cu un client, care s-a hotarat sa inchirieze. Am semnat un contract ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere garsoniera AnaStroe AnaStroe Buna ziua. Am incheiat un contract de inchiriere pentru o garsoniera din Bucuresti fara a-l autentifica la notariat. Doar un contract de inchiriere de mana ... (vezi toată discuția)
Comisionul agentiei imobiliare pentru inchiriere apartament Abuletz Abuletz Buna ziua, as vrea sa va cer parerea si recomandarile voastre pentru cum as putea proceda in urmatoarea situatie - la inceputul lunii iulie am inceput ... (vezi toată discuția)