avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comisionul agentiei imobiliare pentru inchiriere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comisionul agentiei imobiliare pentru inchiriere apartament

Buna ziua,

as vrea sa va cer parerea si recomandarile voastre pentru cum as putea proceda in urmatoarea situatie - la inceputul lunii iulie am inceput demersuri pentru inchirierea unui apartament in Bucuresti. Prin intermediul unei agentii imobiliare (agentia A) am gasit un apartament care la randul lui era dat spre inchiriere de o alta agentie (agentia B).
Agentia B a negociat astfel incat sa nu plateasca partea de comision catre agentia A. Noi, chiriasi nu am avut o putere prea mare de negociere in acest sens.

Bun... la discutiile de negociere a conditiilor de inchiriere a apartamentului au fost reprezentanti din ambele agentii A si B. La semnarea contractului de inchiriere la fel - au fost A si B. Dupa semnarea contractului de inchiriere cu agentia B, s-a semnat si contractul de servicii cu agentia A si am achitat comisionul. Asta s-a intamplat la mijlocul lui Iulie contractul de inchiriere urmand sa inceapa cu data de 1 august 2009.

Din nefericire, la data de 1 august, apartamentul nu poate fi locuit pe motiv de instalatii sanitare defiicitare care nu permit apei sa curga in acel apartament. Mai mult decat atat, alte obligatii prezente in contractul de inchiriere nu au fost respectate de catre agentia proprietar - agentia B. Teoretic, contractul de inchiriere poate fi reziliat pe motiv de executare necorespunzatoare a obligatiilor contractului. In prezent nu stiu daca vom mai putea sta in acel apartament ....

Variantele noastre de actiune sunt foarte putine - cu agentia B - careia i-am platit echivalentul unei luni de chirie ca si garantie - nu stiu daca putem sa ne obtinem banii inapoi.

Dar fata de agentia A - cea care teoretic ne-a gasit apartamentul, ce parghii de actiune am? Pot oare sa obtin comisionul platit inapoi pe motiv ca desi contractul de inchiriere cu B s-a semnat, el nu poate fi pus in aplicare?
Sau daca nu atunci in baza aceluiasi comision, agentia B sa ne ajute sa gasim un alt apartament? Asa mi s-ar parea normal pentru ca altfel sunt bani aruncati in van ....

Multumesc frumos de ajutor,
Maria
Cel mai recent răspuns: Costinsilviu89 , utilizator 17:50, 1 Octombrie 2012
depinde foarte mult de clauzele scrise in contract de agentie.
Da, asa e insa am fost atat de preocupati de contractul de inchiriere incat am neglijat contractul de servicii.
Am testat insa terenul, "ipotetic" vorbind :), cu cei de la agentie si au zis ca fie se anuleaza contractul si ni se restituie banii fie ne vor gasi un alt apartament.

Multumesc,
Maria
salut, si eu am inchiriat un apartament, insa urmeaza sa reziliez contractul deoarece locatorul nu si-a indeplinit obligatiile cerute in contract pana la data in care se da la inchiriat apartamentul, la agentie am dat 200E insa acestia nu mi-au facut nici un act cum ca am platit aceast comision si au obligatiunea de a-mi gasi o alta locuinta, insa daca nu gasim alt apartament, eu imi pot recupera macar o parte din comisionul pe care l-am platit? va rog sa raspunda cineva cat se poate de repede, deoarece sunt presat de timp si trebuie sa stiu cum procedez, multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme contract chirie Marcu2014 Marcu2014 Buna ziua, Nu stiu daca am deshis subiectul in sectiunea potrivita, sper doar sa primesc un raspuns sau o indrumare avizata. Situatia este in felul ... (vezi toată discuția)
Am luat un apartament în chirie , am plătit agenția și garanția, ... stefanzaharia1234 stefanzaharia1234 Am luat un apartament în chirie , am plătit agenția și garanția, am mutat toate lucrurile și acum proprietarul s-a răzgândit ca nu vrea sa mai dea ... (vezi toată discuția)
As dori ajutor in aceasta situatie controversata - probleme cu un agent imobiliar Uylestte Uylestte Bună seara. În urmă cu două săptămâni am contactat un agent imobiliar rugându-l să-mi găsească spre închiriere un apartament. Agentul a venit cu o ... (vezi toată discuția)