Nu stiu daca am deshis subiectul in sectiunea potrivita, sper doar sa primesc un raspuns sau o indrumare avizata.
Situatia este in felul urmator:
Am semnat, in calitate de chirias, un contract pe o perioada de 1 an de zile pentru inchirierea unui apartament. Contractul s-a realizat prin agentie imobiliara. Asadar, am semnat un contract la inceputul lunii iulie, intre mine si agentie, neinregistrat la Finante, in care se specifica faptul ca acel contract ar fi urmat sa intre in vigoare la 1 august 2014 si alte clauze specifice unui contract de inchiriere. La semnarea contractului, am platit suma de 1000 ron garantie pt.proprietar si comision la agentie de 50%, deci de 500 ron. A doua zi dupa semnarea contractului, a intervenit o anume situatie si a trebuit sa renunt la ideea de a inchiria un apartament. Asadar m-am dus la agentie sa imi cer banii. Evident ca nu mai vor sa imi dea banii inapoi. Mentionez si subliniez faptul ca nu exista NICIO clauza in contract cu privire la aceasta situatie. In plus, contractul ar fi intrat in vigoare din august. In acest moment, eu am platit pentru un bun de care nu ma folosesc si nu ma voi folosi. De atunci, merg in fiecare saptamana la agentie sa imi cer banii si ei spun ca in momentul in care vor gasi alti chiriasi imi vor da banii, dar cu o penalizare.
Intrebarea mea este daca ma pot duce la protectia consumatorului si daca as avea castig de cauza in situatia asta.
Astept o parere avizata,
Buna ziua,
Intrebare: Cum suna contractul de inchiriere la clauze de reziliere?
Cum suna contractul cu agentia in situatia rezilierii.
Dupa ce va lamuriti, formulati o notificare solicitand, in temeiul acelor articole, restituirea sumelor.
Daca nu va restituie banii in termenul stabilit, plangere in instanta.
Atentie, toate se depun in scris. Daca refuza primirea se trimit scrisori cu confirmare de primire.
Contractul se compune din 6 articole:
1. obiectul contractului
2. destinatia spatiului inchirta
3. durata contr.
4.chiria si conditiile de plata
5. obligatiile locatarului - cu termeni specifici: sa achite chiria, sa achite cheltuielile aferente, etc.
6.obligatiile locatarului
Mai exista o sectiune de Alte clauze in care se mentioneaza faptul ca Locatarul nu are dreptul de a subinchiria imobilul, ca proprierarul are dreptul de a vizita imobilul cu anunt in prelabil, etc.
Din aceste clauze este compus contractul. Asa cum am mentionat, contractul nu este inregistrat la finante, fiind doar intre mine si agentie.
Asadar, cum ar fi mai bine sa actionez in continuare, in conditiile in care refuza sa imi restituie banii si agentia sustine ca ii voi primi PARTIAL (cu penalizare) DOAR in momentul in care ei gasesc alti chiriasi.
Le-am trimis o adresa in care solicit returnarea sumei in termen de 7 zile. Astazi s-a implinit deja o luna si 4 zile de cand am renuntat la contract si ei ma amana in fiecare saptamana.
Vreau doar sa stiu ce pot face in cazul in care trec cele 7 zile si nu imi recuperez banii.
Lamurire
vioricaiulia
Ce inseamna din punct de vedere juridic transmiterea de catre proprietar (locator) a [b]dreptului de folosinta[/b] asupra imobilului, ca si obiect al unui ... (vezi toată discuția)
Fapta penala?
Irina S.
Contract de inchiriere intre doua persoane juridice. Obiectul contractului: un spatiu comercial.
Locatarul nu isi plateste chiria doua luni iar locatorul il ... (vezi toată discuția)