avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am luat un apartament în chirie , am plătit agenția ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am luat un apartament în chirie , am plătit agenția și garanția, ...

Am luat un apartament în chirie , am plătit agenția și garanția, am mutat toate lucrurile și acum proprietarul s-a răzgândit ca nu vrea sa mai dea apartamentul în chirie. Cum pot proceda?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum am zis, evaluarea trebuie să o facă împricinatul cu avocatul său. Eu doar i-am atras atenția ca să nu se pripească cum s-a pripit deja cu mutatul înapoi. Dacă interlocutorul nostru nu s-ar fi pus singur în poziția de a fi renunțat la o parte din drepturile pe care i le conferea contractul, sfatul meu ar fi fost să condiționeze restituirea bunului închiriat de recuperarea întregului prejudiciu. Replica corectă la "nu mă privește cât cheltui tu cu mutările" era "atunci te anunț că am un contract de închiriere valabil și chiria plătită pe 2 luni, ne mai auzim atunci. Că nici pe mine nu mă privește ce urgență ai tu să nu mai vrei să închiriezi".

mitabiciclista a scris:

"să nu semneze vreo renunțare la orice alte pretenții."?
Cine ii mai da banii înapoi în condițiile astea?
Ce înțelegere amiabilă e asta?
Nici comisionul agenției imobiliare nu îl mai primește înapoi.
Doar că va ajunge paguba mai mare.
Nu se știe cum se termină un proces în condițiile în care nu știți dacă poate proba cheltuielile cu mutările și totuși recomandați sa-l inițieze.
Poate să fie și mai mare paguba dacă pierde procesul.
Si partea adversă poate să se apere și să aibă un avocat la fel de bun ca dumneavoastră.

Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Septembrie 2023
Alexandru Surcel, Avocat
Buna seara,

In vederea recuperarii sumelor de bani avansate, in prealabil litigiului, trimiteti proprietarului o notificare, prin avocat, cu mentiunea ca, daca nu va remite sumele de bani platite, va veti adresa instantei de judecata, solicitand daune-interese pentru prejudiciul cauzat, restituirea onorariului de avocat , cat si restituirea taxei judiciare de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere imobil incalcat crisro crisro Buna ziua Am dat un anunt de inchiriere pentru un apartament. O agentie imobiliara a venit cu un client, care s-a hotarat sa inchirieze. Am semnat un contract ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere garsoniera AnaStroe AnaStroe Buna ziua. Am incheiat un contract de inchiriere pentru o garsoniera din Bucuresti fara a-l autentifica la notariat. Doar un contract de inchiriere de mana ... (vezi toată discuția)
Comisionul agentiei imobiliare pentru inchiriere apartament Abuletz Abuletz Buna ziua, as vrea sa va cer parerea si recomandarile voastre pentru cum as putea proceda in urmatoarea situatie - la inceputul lunii iulie am inceput ... (vezi toată discuția)