avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am luat un apartament în chirie , am plătit agenția ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am luat un apartament în chirie , am plătit agenția și garanția, ...

Am luat un apartament în chirie , am plătit agenția și garanția, am mutat toate lucrurile și acum proprietarul s-a răzgândit ca nu vrea sa mai dea apartamentul în chirie. Cum pot proceda?
"A zis ca pana duminica sa eliberez apartamentul"
Și eu am zis ca "pana duminica" cum vrea proprietarul nu se poate.
Și să nu se grăbească că nu are de ce.
Ați înțeles altceva?
Va mulțumesc tuturor pentru răspuns.
Am început sa fac demersurile pentru mutare deja și a zis proprietarul ca îmi va aduce toți bănuții (chiria, avansul și comisionul la agentie) însă a zis ca toate cheltuielile de mutare (600 ron prima data + 600 ron acum) nu e treaba lui și nu îl intereseaza.

adrian@13 a scris:

Si duminică cu ce drept ar putea să il evacueze? El a achitat chiria pentru această lună, plus garanția. Cine ar putea să il evacueze in această situație ? Singura posibilitate este pe cale amiabilă dacă domnul chiriaș este de acord să plece ( bineînțeles după ce i se restuie toate sumele achitate) . Proprietarul nu are la acest moment dreptul de pătrunde in imobil pentru că spațiul este folosit de către chiriaș și are nevoie de acordul acestuia. In caz contrar se alege cu dosar penal pentru violare de domiciliu.

mitabiciclista a scris:

Când vă despăgubește pentru ce ați cheltuit cu agenția și restul.Oricum legal nu poate până duminică să vă evacueze.Nu vă grăbiți.

1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tot e ceva,e bine și atât.Pacat de timpul pierdul și deranjul cu mutarea.
7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ba și cheltuielile cu mutarea sunt treaba lui și-l interesează, că dacă nu vă închiria el apartamentul și nu se răzgândea apoi subit nu ați fi cheltuit acești 1200 de lei. Luați-vă înapoi ce e de acord să vă dea, dar aveți grijă să nu semnați ceva scris cum că renunțați la orice alte pretenții. Încearcă să vă preseze cu banii din chirie, garanție și comisionul agenției, presați-l că nu mai eliberați casa care are chiria plătită pe 2 luni. Apoi dați-l în judecată. Eventual la cei 1200 de lei daune materiale adăugați și un capăt de cerere pentru daunele morale, care are o taxă de timbru fixă de 100 de lei. Știți, stresul a două mutări cu tot calabalâcul, disconfortul, nesiguranța cu privire la unde o să stați...

stefanzaharia1234 a scris:

Va mulțumesc tuturor pentru răspuns.
Am început sa fac demersurile pentru mutare deja și a zis proprietarul ca îmi va aduce toți bănuții (chiria, avansul și comisionul la agentie) însă a zis ca toate cheltuielile de mutare (600 ron prima data + 600 ron acum) nu e treaba lui și nu îl intereseaza.

adrian@13 a scris:

Si duminică cu ce drept ar putea să il evacueze? El a achitat chiria pentru această lună, plus garanția. Cine ar putea să il evacueze in această situație ? Singura posibilitate este pe cale amiabilă dacă domnul chiriaș este de acord să plece ( bineînțeles după ce i se restuie toate sumele achitate) . Proprietarul nu are la acest moment dreptul de pătrunde in imobil pentru că spațiul este folosit de către chiriaș și are nevoie de acordul acestuia. In caz contrar se alege cu dosar penal pentru violare de domiciliu.

mitabiciclista a scris:

Când vă despăgubește pentru ce ați cheltuit cu agenția și restul.Oricum legal nu poate până duminică să vă evacueze.Nu vă grăbiți.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O înțelegere amiabilă e preferabila unui proces in care nu se știe cum se termină și in care plătești taxă de timbru și avocat și apoi acele daune materiale in valoare de 1200 lei trebuie să le probezi cu ceva chitanțe.
Știți dacă există chitanțele?
Sau merge doar pe vorbe,fără probe?
"Știți, stresul a două mutări cu tot calabalâcul, disconfortul, nesiguranța cu privire la unde o să stați..."
La fel este și cu stresul,disconfortul,nesiguranța unui proces care nu știi cum și când se termină.
În final tot acolo ajungi: pleci !
Întotdeauna recomand înțelegerea amiabilă.
Normal ca avocații să recomande inițierea unui proces.
E bine că v-ați înțeles in cele din urmă.
Ultima modificare: Joi, 21 Septembrie 2023
mitabiciclista, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere imobil incalcat crisro crisro Buna ziua Am dat un anunt de inchiriere pentru un apartament. O agentie imobiliara a venit cu un client, care s-a hotarat sa inchirieze. Am semnat un contract ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere garsoniera AnaStroe AnaStroe Buna ziua. Am incheiat un contract de inchiriere pentru o garsoniera din Bucuresti fara a-l autentifica la notariat. Doar un contract de inchiriere de mana ... (vezi toată discuția)
Comisionul agentiei imobiliare pentru inchiriere apartament Abuletz Abuletz Buna ziua, as vrea sa va cer parerea si recomandarile voastre pentru cum as putea proceda in urmatoarea situatie - la inceputul lunii iulie am inceput ... (vezi toată discuția)