avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am luat un apartament în chirie , am plătit agenția ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am luat un apartament în chirie , am plătit agenția și garanția, ...

Am luat un apartament în chirie , am plătit agenția și garanția, am mutat toate lucrurile și acum proprietarul s-a răzgândit ca nu vrea sa mai dea apartamentul în chirie. Cum pot proceda?
Dar nu ați avut și alte prejudicii. Practic nu ați câștigat nimic, dar nici nu ați pierdut ceva.

Pe când în situația interlocutorului nostru, omul nu doar că a dat bani pentru chirie și garanție, mai plătit și un comision agentului imobiliar, unei firme de mutări de două ori, a suportat stresul mutării cu toată avuția sa de două ori la interval de câteva zile. Iar proprietarul vrea să-l lase cu găuri în buget, deși tocmai conduita sa le-a cauzat. Nu e nici pe departe o situație de nu a câștigat, dar nici nu a pierdut ceva.

mitabiciclista a scris:

Va înșelați.
E invers.
A doua zi a venit "chiriasa" după banii dați o luna+o luna că s-a razgandit.
Ok.
Am dat banii înapoi și am încheiat contractul după o zi.
Înțelegere amiabilă.
Nu ați mai auzit de contracte care se încheie după doar o zi dacă părțile hotărăsc asta amiabil?
Mai ușor cu acuzațiile nefondate.

Ok,să meargă în instanță să recupereze pierderile.
Să se răzgândească și să refuze înțelegerea amiabilă propusă de proprietar.
Pentru că nu poate sa ia banii înapoi,să nu semneze nimic și apoi să-l dea în judecată.
Ultima modificare: Vineri, 22 Septembrie 2023
mitabiciclista, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ba da, poate. Se numește recuperare parțială a prejudiciului. Și nu am zis să nu semneze nimic, ci să nu semneze vreo renunțare la orice alte pretenții.

mitabiciclista a scris:

Ok,să meargă în instanță să recupereze pierderile.
Să se răzgândească și să refuze înțelegerea amiabilă propusă de proprietar.
Pentru că nu poate sa ia banii înapoi,să nu semneze nimic și apoi să-l dea în judecată.

"să nu semneze vreo renunțare la orice alte pretenții."?
Cine ii mai da banii înapoi în condițiile astea?
Ce înțelegere amiabilă e asta?
Nici comisionul agenției imobiliare nu îl mai primește înapoi.
Doar că va ajunge paguba mai mare.
Nu se știe cum se termină un proces în condițiile în care nu știți dacă poate proba cheltuielile cu mutările și totuși recomandați sa-l inițieze.
Poate să fie și mai mare paguba dacă pierde procesul.
Si partea adversă poate să se apere și să aibă un avocat la fel de bun ca dumneavoastră.

Mulțumesc pentru toate informațiile, micile trucuri și toate sfaturile transmise și că ați răspuns la toate întrebările.
Si pentru că v-ați răpit din timpul dumneavoastră pentru noi.
Cum va actiona în continuare inițiatorul discuției poate vom afla.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Septembrie 2023
mitabiciclista, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere imobil incalcat crisro crisro Buna ziua Am dat un anunt de inchiriere pentru un apartament. O agentie imobiliara a venit cu un client, care s-a hotarat sa inchirieze. Am semnat un contract ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere garsoniera AnaStroe AnaStroe Buna ziua. Am incheiat un contract de inchiriere pentru o garsoniera din Bucuresti fara a-l autentifica la notariat. Doar un contract de inchiriere de mana ... (vezi toată discuția)
Comisionul agentiei imobiliare pentru inchiriere apartament Abuletz Abuletz Buna ziua, as vrea sa va cer parerea si recomandarile voastre pentru cum as putea proceda in urmatoarea situatie - la inceputul lunii iulie am inceput ... (vezi toată discuția)