avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teapa cu inchirierea apartamentului(urgent)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teapa cu inchirierea apartamentului(urgent)

Buna ziua , am o nelamurire. Suntem 2 studente in cluj.Acum vreo 5 luni am semnat un contract de inchiriere cu un proprietar de apartament din cluj.contractul insemna defapt 2 hartii de inchiriere , una in care ne inchiria apartamentul pe 1 an cu 100 ron / luna,asta pentru a nu plati impozit mare la stat, si una in care e trecuta suma reala 1050 ron/luna .Am platit o garantie de 525 ron eu, si 525 colega de apartament. Acum vreo 2 sapt colega mea se hotaraste sa se mute. Gazda nu i-a zis nimic, doar ca nu i-a returnat garantia, si in plus pe mine m'a obligat sa'i platesc chiria scrisa intr-un contract singura(1050 ron).Eu nu pot sa platesc atat, nu imi permit, am incercat sa ajung la o intelegere cu ea , dar nu vrea nimic.Deci practic ma scoate si pe mine afara si nu imi returneaza garantia.A zis ca vine si ma scoate afara din apartament.Eu pot sa fac ceva ? adica mie mi'ar conveni sa isi opreasca garantia si sa ma mai lase o luna,sau sa plec acuma si sa imi returneze garantia, dar nu e deacord. Cum sa ma apar?daca apare si imi zice ca trebuie sa plec pe moment eu ce sa fac?cu ce sa ma apar.poate cu cele 2 contracte as avea'o la mana sau nu stiu ..va rog mult ajutati-ma daca puteti .
Cel mai recent răspuns: vladghizo , utilizator 22:11, 5 Octombrie 2009
atunci fiecare persoana isi respecta partea sa de contract ... tu platesti jumatate pt ca folosesti jumatate din spatiu
in cazul in care proprietarii nu sunt de acord sa aduca ei pe altcineva in cealalta parte a locuintei sau sa te instiinteze privind intentia lor de reziliere a contractului si implicit sa iti acorde termen sa te muti ... in caz contrar comit un abuz, pe care il poti reclama la politie initial(daca iti blocheaza accesul atata timp cat contractul de inchiriere este valabil). au si proprietarii cheie de la apartament?

obligatoriu sa faceti un proces verbal de predare primire la sfarsitul perioadei de inchiriere din care sa rezulte ca ai predat apartamentul in buna stare, ca nu lipsesc lucruri din ap, si taxele sunt platite la zi ... ca sa nu ai surprize neplacute cand vei cere restituirea garantiei=D>
ma gandeam sa imi gasesc acum o garsoniera cat mai repede si sa ii las garantia pt cheltuieli e bine ce fac?? ca pana pe data de 5 e platita chiria.;)
Dupa toata povestea asta, am discutat sa imi aduca in scris o instiintare ca vrea sa ii eliberez apartamentul, a venit astazi proprietarul , si mia adus o foaie, pe care nu am semnat-o,in care eu am dedus ca de fapt eu as vrea sa plec , nu el sa ma scoata afara, si ca as fi obligata sa mai stau o luna si sa ii platesc chiria, acuma mie nu imi convine, ptr ca nu vreau sa pierd chiar pe nedrept garantia ...va atasez aceasta foaie si va rog sa ma ajutati cumva , ptr ca sunt disperata.(linkul este aici:"img202.imageshack.us/img202/7268/1003030.jpg")va mai atasez si contractul complet, cu drepturi si obligatii si va rog mult sa ma lamuriti cum sta treabaa, pot sa mai stau luna asta aici(din garantie sau platesc?)? sau pe data de 15 trebuie sa plec si in ce conditii? adica trebuie sa le platesc si facturi sau le platesc ei din garantia ramasa? eu as vrea sa plec pe 15 si sa nu platesc nici o factura..e bine ce vreau sa fac??( pozele cu contractul sunt aici: "img202.imageshack.us/img202/5480/1003031.jpg " si a 2 pagina: "img53.imageshack.us/img53/2144/1003032.jpg " ) va rog mult ajutati-ma cumva daca puteti. Multumesc anticipat!(in caz ca nu va descurcati cu linkurile, dati copy si intr-o pagina de internet noua dati paste la site)
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2009
vladghizo, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuarea si plata penalizarilor in cazul unui chirias rau platnic ddaannyy00 ddaannyy00 Buna ziua, Deoarece am tot avut probleme cu chiriasi rau platinici care amana plata chiriei de la o luna la alta si in final ajung sa plece si sa ma lase cu ... (vezi toată discuția)
Chirias marinelalisman marinelalisman am inchiriat apartament pe 5 ani si vreau sa scap de chirias. In contractul de la finante este stipulat doar faptul ca, contractul se reziliaza cu acordul ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez garanția plătită la închirierea apartamentului. Camelia589 Camelia589 Buna seara Am stat in chirie într-un apartament timp de un an și doua luni. Am întocmit un contract de închiriere neînregistrat nicăieri. I-am plătit ... (vezi toată discuția)