avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Activitate marianp

Activitate marianp

Răspuns la discuția convocare
eu mi-am dat demisia cu motivatii legate de nerespectarea obligatiilor angajatorului de a vira contributiile retinute din salariu ila bugetul statului si am facut reclamatie la ITM,
angajatorul m-a amenintat spunand-mi ca nu vor ramane lucrurile asa, imi vor inchide cartea de munca cu un art. care nu ma avantajeaja. Ulterior ( dupa 3 saptamani) am sunat sa intrb daca pot merge sa-mi ridic CM, atunci m-a anuntat ca mi-a fost trimis prin posta o recomandata prin care ma invita la o convocare care depasise deja data stabilita, insa eu nu am primit nimic de la posta, nu am semnat nimic (nici nu stiam ce presupune o astfel de convocare).Mi-au transmis ca daca nu m-am prezentat ei nu au timp de mine sa-i mai sun peste 2 saptamani. Urnatoarea zi am fost la ITM si mi-au spus ca a fost predata CM angajatorului in urma cu o saptamana. Am sunat din nou si le-am transmis ca vreau CM deoarece se afla in posesia lor, insa mi-au spus ca nu este adevarat ca nu au preluat CM de la ITM
Intrebarea mea este: legal cat au voie sa-mi retina CM si de ce ar fi necesar sa ma prezint la convocare daca s-a inchis CM
Multumesc