avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Activitate enricco

Activitate enricco

Buna ziua ,

Doresc a vaexpune urmatoarea problema :

Am ramas restant la intretinere 3 luni. Mi-au fost aplicate la ccotele de intretinere restante "penalitati la cotele restante" si "penalitati la furnizori".
Studiind Legea nr.230 din 6 iulie 2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari , am constatat ca la art. 49 alin(3) se prevede ca "Sumele rezultate din aplicarea penalităţilor de întârzierevor face obiectul fondului de penalităţi al asociaţiei de proprietarişi se vor utiliza numai pentru plata penalizărilor impuse asociaţieide proprietari de către terţi şi pentru cheltuieli cu reparaţiile asupraproprietăţii comune sau alte cheltuieli de natură administrativă".

Am fost la administratorul asociatiei de propietari expunandu-i acest aspect ....iar dansul mi-a replicat cu art. 25 alin.(2) din normele de alipare a Legii nr. 230 dupa cum urmeaza : "Daca tertii impun penalitati asociatiei de proprietari pentru intarzieri la plata facturilor, acestea se vor recupera de la:

a) restantierii la cotele de intretinere, proportional cu cuantumul restantelor;
b) persoana imputernicita sa achite facturile, daca a intarziat plata facturilor la termen."

Mentionez ca in acceleasi norme metodologice la art 25 alin (2) se invoca acelasi lucru ca in Legea 230 , art. 49 alin(3) dupa cum urmeaza : "Sumele rezultate din aplicarea penalitatilor de intarziere vor face obiectul fondului de penalitati al asociatiei de proprietari si se vor utiliza numai pentru plata penalizarilor impuse asociatiei de proprietari de catre terti si pentru cheltuieli de reparatii ale proprietatii comune sau pentru alte cheltuieli de natura administrativa"

In consecinta va rog a ma lamuri cu privire ca aplicabilitatea celor doua documente mai sus mentionate.....nu inteleg ce articol aplicam mai intai si implicit daca se platesc penalitati la furnizori.

Va multumesc anticipat.