avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Activitate haralambie

Activitate haralambie

Răspuns la discuția mostenire si partaj cu probleme
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Solutia ar fi ca unul din mostenitori sa ceara atribuirea in natura a imobilului si celalalt sa primeasca sulta.
Avantajat ar fi cel ce primeste imobilul.
Cel mai indicat este sa mergeti la instanta intrucat exista neintelegeri si notarul nu va poate ajuta deloc.

avocat Claudiu Lascoschi


Si care va fi criteriul de evaluare a imobilului? Cum se va calcula mp. de constructie? Este aceeasi valoare pe care ne-a zis-o notarul ( dupa un tabel de al lui functie de anul constructiei,material,zona ) si era referinta lui pentru taxele notariale?( adica el , conf.tabel., ne-a spus ca mp. construit acolo valoreaza X ron........aceea este valoarea?)
Răspuns la discuția drum de acces
cora2006 a scris:

Da, numai daca configuratia terenului o permite...tinand cont si de pozitia casei primului coproprietar.... Acest aspect poate fi elucidat de catre un expert topo dupa ce merge la fata locului. ;)

Multumesc pentru raspuns! Dar pentru latimea minima exista vreo prevedere?
Răspuns la discuția mostenire si partaj cu probleme
2007_rozi a scris:

In aceasta situatie, cand mostenitorii nu se inteleg sa faca un partaj voluntar, pentru iesirea din indiviziune se vor adresa instantei de judecata, procedandu-se la efectuarea unui partaj judiciar.


Multumesc pentru raspuns! Apreciez promptitudinea.
Răspuns la discuția mostenire si partaj cu probleme
avokitten a scris:

trebuie sa mergeti in instanta.
in urma iesirii din indiviziune, un frate va ramane cu casa, celalat va primi despagubire


Multumesc pentru raspuns! Apreciez promptitudinea.
Discuție drum de acces
Exista stipulat in lege un minim pentru latimea " drumului de acces " la o proprietate? Este vorba de accesul la o portiune de teren obtinut in urma unei mosteniri. Unul dintre mostenitori are acces la partea lui din drumul principal, celalalt are terenul in spatele primului , cu acces prin lateral. Se pune problema ce latime sa aiba calea de acces astfel incat cel din spate sa poata intra - eventual cu un camion pentru a transporta materiale de constructie pentru o viitoare casa -.....poate emite aceasta pretentie pentru latimea drumului? Multumesc anticipat!
Speta este urmatoarea: doi mostenitori X si Y, frati. Mostenirea un teren de 1000 mp si o casa de 80 mp. Y vrea sa vanda partea lui, X nu vrea. Casa nu se prea poate imparti in natura datorita configuratiei ei cat si a terenului. X nu are bani sa rascumpere jumatatea lui Y de casa. I se propune sa cedeze din partea lui de teren contra jumatatii de casa ___ nu vrea. Concret vrea si casa si terenul ce i se cuvine. Cum poate Y sa obtina act pe jumatate de teren si jumatate de casa in aceasta situatie, si daca casa se imparte in doua in natura totusi , vor trebui efectiv " taiati peretii in doua"....Y isi va darama jumatatea lui ca sa poata ulterior vinde....Mai concret cum procedezi cu fratele indaratnic......sau mai bine zis legea cum va proceda.....