avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drum de acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drum de acces

Exista stipulat in lege un minim pentru latimea " drumului de acces " la o proprietate? Este vorba de accesul la o portiune de teren obtinut in urma unei mosteniri. Unul dintre mostenitori are acces la partea lui din drumul principal, celalalt are terenul in spatele primului , cu acces prin lateral. Se pune problema ce latime sa aiba calea de acces astfel incat cel din spate sa poata intra - eventual cu un camion pentru a transporta materiale de constructie pentru o viitoare casa -.....poate emite aceasta pretentie pentru latimea drumului? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: haralambie , utilizator 21:52, 7 Martie 2009
Da, numai daca configuratia terenului o permite...tinand cont si de pozitia casei primului coproprietar.... Acest aspect poate fi elucidat de catre un expert topo dupa ce merge la fata locului. ;)
cora2006 a scris:

Da, numai daca configuratia terenului o permite...tinand cont si de pozitia casei primului coproprietar.... Acest aspect poate fi elucidat de catre un expert topo dupa ce merge la fata locului. ;)

Multumesc pentru raspuns! Dar pentru latimea minima exista vreo prevedere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Latimea minima a unui drum de acces (in urma dezmembrarii unei gradini) raluca292 raluca292 Buna seara, Am o intrebare:[b] care este latimea minima a unui drum de acces?[/b]Gradina a fost dezmembrata si in urma dezmembrarii urmeaza sa ne construim o ... (vezi toată discuția)
Cale de acces la drumul public yann yann Buna ziua Poate ma repet in ceea ce priveste tema, dar as avea o intrebare concreta. Eu am cumparat un teren de constructii intravilan, cu o suprafata de ... (vezi toată discuția)
Nedumerire privind limita de terenuri si caile de acces la terenuri. ContSters231903 ContSters231903 Buna ziua!! Sunt foarte nedumerit si pot sa zic si suparat..Parintii mei au un teren lasat mostenire de catre parintiii lui tata unde si-au construit si ... (vezi toată discuția)