avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cale de acces la drumul public
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cale de acces la drumul public

Buna ziua

Poate ma repet in ceea ce priveste tema, dar as avea o intrebare concreta.

Eu am cumparat un teren de constructii intravilan, cu o suprafata de 1'200 m2. Intrarea se face pe un drum de acces cu o latime la strada de 2.80 m, apoi se ingusteaza pina la 2.50 m (dupa vreo 10 m). Portiunea de dupa intrare este o portiune aproape patrata, perfecta pentru o constructie. Intrebarea mea e urmatoarea: exista o largime minima pt o cale de acces la drumul public impusa prin lege? cei 2.50 imi permit sa intru cu un vehicul pe teren. O problema ar putea fi constructia case (in cazul in care e necesar sa se intre cu un camion sau o macara).

Va multumesc pt raspunsul d-voastra.
Vedeti prevederile locale... Nu stiu daca aceasta cale de acces e una publica ori privata...
Depinde si de certificatul de urbanism.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesionare cale de acces in proprietate puscasu rodica puscasu rodica Accesul se face dintr-un drum cu prioritate(intravilan) cu diferenta de nivel de peste 3 m fata de teren.Trebuie construita o rampa (un parapet) latimea ... (vezi toată discuția)
Inchiriat teren fara drum de acces Mar188 Mar188 Am 2 terenuri . 1= 200 m2 si 2=500 m2. Cel de 500 m2 nu are acces la drum public si se afla in spatele celui de 200 m2 care are construit o constructie de 100 ... (vezi toată discuția)
Servitute teo55 teo55 buna ziua, Detin un teren intravilan cu destinatia teren constructii avand acces la strada pe un drum cu latimea de 3m, drum aflat in proprietatea mea. ... (vezi toată discuția)