avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Inchiriat teren fara drum de acces
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Inchiriat teren fara drum de acces

Am 2 terenuri . 1= 200 m2 si 2=500 m2. Cel de 500 m2 nu are acces la drum public si se afla in spatele celui de 200 m2 care are construit o constructie de 100 m2. Lateral de constructie am 3m latime pana la vecin care duce pana in parcela de 500 m2. Intrebare: Ce trebue sa fac pentru a putea inchiria suprafata de 500 m2 in vederea construirii unei spalatorii selfservice. Cum trebue procedat pentru a obtine chisiasii certificat de urbanism? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 08:33, 23 Octombrie 2018
simplu: le dati drept de servitute (acces). ultima oara erau necesari 4m ca sa poata intra o masina de interventie. intrebati un avocat specializat
Da asta m-am documentat si eu. Eu am sa-i dau drept de servitute dar nu am 4 m ci mumai 3m. Daca inchiziaza si terenul de langa care are acces la strada,trebue sa faca si vecinul drept de servitute ca impreuna sa fie 4-5 metri care sunt nevoie pentru trecere pompieri... si sa obtina certificat de urbanism?
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2018
Mar188, utilizator
eu nu m-as incurca, daca as fi potential chirias. mai intai ca, nu puteti obtine un certificat de urbanism pentru doua terenuri, fie si adiacente, dar detinute de doi proprietari diferiti.
in plus, daca va fi o firma, drumul va fi public?
cel mai destept lucru e ca unul din vecini sa cumpere terenul din spate al celuilalt.
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2018
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute teo55 teo55 buna ziua, Detin un teren intravilan cu destinatia teren constructii avand acces la strada pe un drum cu latimea de 3m, drum aflat in proprietatea mea. ... (vezi toată discuția)
Certificat de urbanism - drum de servitute insuficient raluca1st raluca1st Buna ziua As avea nevoie de un sfat in problemele pe care le-am intampinat in incercarea de a obtine certificat de urbanism pentru un teren aflat in zona ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute liliana2022 liliana2022 doresc sa ma ajutati cu urmatoarea problema: suntem cativa proprietari care am cumparat unul in spatele celuilalt lasand un drum de servitude de 4m in ... (vezi toată discuția)