avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servitute

buna ziua,
Detin un teren intravilan cu destinatia teren constructii avand acces la strada pe un drum cu latimea de 3m, drum aflat in proprietatea mea. Pentru a obtine autorizatia de constructie primaria impune latime de min. 4m. Vecinii din laterale au garduri de beton pe toata lungimea drumului (26m). Va rog sa-mi dati un sfat pentru a putea lati drumul la 4m.
Multumesc, Teo
Cel mai recent răspuns: teo55 , utilizator 16:19, 11 Aprilie 2019
Daca drumul va apartine accesul celorlalti vecinii cum se face?
Daca drumul va deserveste doar pe dvs....atunci va trebui sa mai latiti drumul cu un metru...pentru accesul masinilor de Pompieri...
Drumul imi apartine numai mie, are latimea de 3 m, lungimea 26m. Primaria imi impune o latime minima de 4 m pentru a acorda autorizatia de constructie. Rezulta ca sunt obigat sa il majorez cu un metru obligand (???) vecinii stanga/dreapta sa imi vanda din suprafata lor. Si ei, ca si mine,
au acces direct la drumul public cu diferenta ca eu am doar 3m, ei au mai mult de 10 respectiv 20m deschidere. Pompierii nu pot intra cu autospeciala nici daca drumul are 4m, manevrele cer fff mult timp. Intinderea unui furtun cere mai putin de un minut + faptul ca sunt mai aproape de sursa de apa din strada. Pot pune hidrant in curte. Nu pompierii sunt problema, nu inteleg logica Primariei sector 1.
Poate asa prevede Planul de urbanism sau vreo hotarare a dumnealor...
Nu ati cerut baza legala in care va cer asta?
Intrebarea este de fapt, ce fac daca vecinii nu sunt de acord sa cedeza latimea de 1m, pe lungime de 26m. Instanta ii va obliga? Care va fi cuantumul maxim al despagubirilor? Pot actiona primaria in instanta? Nu mi se pare corect sa mi sa ceara sa am ' autostrada' pana in living atata timp cat sunt singurul proprietar si nu va fi niciodata vorba despre o impartire (dezmembrare) a terenului.
Daca fac garaj la poarta trebuie sa aiba latimea de 4 m? Va rog sa ma lamuriti pe aceste intrebari.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriat teren fara drum de acces Mar188 Mar188 Am 2 terenuri . 1= 200 m2 si 2=500 m2. Cel de 500 m2 nu are acces la drum public si se afla in spatele celui de 200 m2 care are construit o constructie de 100 ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute liliana2022 liliana2022 doresc sa ma ajutati cu urmatoarea problema: suntem cativa proprietari care am cumparat unul in spatele celuilalt lasand un drum de servitude de 4m in ... (vezi toată discuția)
Certificat de urbanism - drum de servitute insuficient raluca1st raluca1st Buna ziua As avea nevoie de un sfat in problemele pe care le-am intampinat in incercarea de a obtine certificat de urbanism pentru un teren aflat in zona ... (vezi toată discuția)