avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Activitate robertsega32

Activitate robertsega32

Bună ziua,
Este legală o dispoziție emisă către un funcționar public, prin care acestuia îi sunt delegate și atribuțiunile de serviciu ale secretarei (pentru perioada în care aceasta este în CO și/sau pentru zilele pe care le recuperează pentru asigurarea permanenței) ? Menționez că secretara este personal contractual, nu funcționr public.
Dacă da, funcționarul trebuie să beneficieze de un supliment la salariu?
Vă mulțumesc
Bună ziua,
societatea noastră a achiziționat prin intermediul unei licitatii online o masina de la o societate comerciala din Belgia. Masina are vicii ascunse (motorul trebuie schimbat) ale căror reparație ar costa mai mult decât prețul mașinii. E destul de probabil să trebuiască să i dăm în judecată pentru a recupera suma plătită. Trebuie să ne adresăm instanțelor din Belgia sau îi putem acționa în judecată in Romania?
Bună ziua,
am achizitionat online, in urma unei licitatii, de pe un site din Belgia, un autovehicul. La descrierea daunelor apărea o problemă la electromotor. Am platit vanzatorului si transportul masinii in tară. Cand am dus mașina in service (reprezentanta legala), mi s a comunicat că pe lângă problema de la electromotor, tot motorul trebuie schimbat, intrucât pistoanele, valvele sunt crăpate. O reparație ar costa cu mult peste valoarea mașinii.
Ma pot prevala de Directiva 2011/83/UE si sa returnez autovehiculul in termenul de 14 zile?
Mentionez că am achizitionat masina pe societate.
Multumesc.
Bună ziua,
Cum se poate proceda dacă s-a omis înregistrarea în Revisal încetarea unui CIM? Cazul este al unui salariat care s-a prezentat la locul de muncă doar în prima zi. Au trecut 7 luni de atunci si, din eroare, nu a fost înregistrată și comunicată încetarea în revisal.
Mulțumesc
Bună ziua,
Ce caracter au notele explicative la fiecare cod CAEN? Întreb pentru că sunt coduri care se intersectează, la notele explicative, cu altele. Cu alte cuvinte, o societate ar putea alege unul sau altul dintre cele două sau mai multe coduri.

Este obligatoriu a ține cont de acest note explicative, sau o societate poate alege un cod caen în dauna altuia, dacă interpretează activitatea pe care urmează a o presta doar pe baza denumirii codului?
Vă mulțumesc.
Bună ziua,
Poate un chiriaș să solicite autorizație de construire pentru repararea imobilului pe care-l ocupă?
Vă mulțumesc.
BUnă ziua.
Am fost chemați în judecată, pentru recunoașterea grupei de muncă, de către un fost salariat. Societatea noastră i-a eliberat acestui salariat adeverința respectivă, pentru exact aceeași perioadă pe care o solicită în instanță. De fapt, el a depus odată cu cererea de chemare în judecată și această adeverință.
Ce excepție trebuie invocată în acest caz?
Vă mulțumesc.
Răspuns la discuția muncitori detasati in Germania
Mulțumesc.
Totuși, dacă între firma din România și o firmă germană se încheie un contract al cărui obiect este prestarea unor servicii de către firma din România și aceasta deplasează un grup de salariați in Germania, pentru a realiza lucrarea (nedetasându-i, cu acte) se mai aplică dispozitiile CJUE?
Menționez că salariații vor beneficia de toate drepturile prevăzute de legislația română, inclusiv diurna și suportarea tuturor cheltuielilor cu prezența muncitorilor în Germania.
Bună ziua.
In cazul în care o societate din România detașează în Germania pentru aproximativ o lună de zile mai mulți muncitori pentru prestarea unei anumite lucrări, de ce drepturi beneficiază acei salariați?
Societatea este obligată să le plătească cel puțin salariul minim din Germania, pe perioada detasării?
Mulțumesc.
Răspuns la discuția apa pluvială
Întrebarea mea era alta.
Dacă solicităm încetarea contractului de furnizare a apei, ne mai poate factura operatorul apa pluvială?