avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... muncitori detasati in Germania
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

muncitori detasati in Germania

Bună ziua.
In cazul în care o societate din România detașează în Germania pentru aproximativ o lună de zile mai mulți muncitori pentru prestarea unei anumite lucrări, de ce drepturi beneficiază acei salariați?
Societatea este obligată să le plătească cel puțin salariul minim din Germania, pe perioada detasării?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:10, 17 Martie 2015
Art. 47 C.mun.
(1) Drepturile cuvenite salariatului detaşat se acordă de angajatorul la care s-a dispus detaşarea.

(2) Pe durata detaşării salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat.
....


"CJUE s-a pronuntat recent in cauza C-396/13 dintre o firma poloneza si salariatii sai detasati, stabilind ca salariul minim acordat acestora este reglementat de legislatia statului gazda.

CJUE a mentionat ca din directiva privind detasarea lucratorilor rezulta fara ambiguitate ca aspectele care privesc salariul minim sunt guvernate, indiferent care este legea aplicabila raportului de munca, de reglementarea statului membru gazda.

Directiva privind detasarea lucratorilor 96/71/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 16 decembrie 1996 prevede ca, in materie de salariu minim, conditiile de munca si de incadrare in munca garantate lucratorilor detasati sunt stabilite prin reglementarea statului membru gazda si/sau, in sectorul constructiilor, prin conventii colective declarate de generala aplicare in statul membru gazda".
www.avocatnet.ro/content/art...
Mulțumesc.
Totuși, dacă între firma din România și o firmă germană se încheie un contract al cărui obiect este prestarea unor servicii de către firma din România și aceasta deplasează un grup de salariați in Germania, pentru a realiza lucrarea (nedetasându-i, cu acte) se mai aplică dispozitiile CJUE?
Menționez că salariații vor beneficia de toate drepturile prevăzute de legislația română, inclusiv diurna și suportarea tuturor cheltuielilor cu prezența muncitorilor în Germania.
In cazul delegarii , nu se mai pune problema respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasere in spatiul comunitar is_yka is_yka Buna seara, Am urmatoarea situatie: societatea noastra a incheiat un contract de prestari servicii in domeniul constructiilor cu o societate din Italia, iar ... (vezi toată discuția)
Detasare pe baza formularului a1 nicostaicu nicostaicu Buna seara Va rog daca ma poate ajuta cineva referotor la detasarea angajatilor pe baza formularului A1? O firma cu sediul in Romania, detaseaza oameni pe ... (vezi toată discuția)
Detasare in strainatate werepairit werepairit Buna seara, Exista vreo varianta prin care sa putem trimite un angajat sa lucreze la un partener in strainatate dar sa il putem plati cu salariul de ... (vezi toată discuția)