avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună dimineața, lucrez in Germania ca ingrijitoare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună dimineața, lucrez in Germania ca ingrijitoare de batrani ...

Bună dimineața, lucrez in germania ca ingrijitoare de batrani cu detasare .Pe perioada detasari imi sunt plătite toate darile la statul roman , contractul meu se încheie in momentul cand am terminat turnusul de 2 luni , clar nu mai sunt asigurata , firma e leasing de persoana nu are ce sa ne dea de munca in tara .Firma zice ca ne avad sa ne dea de munca si dupa ce revenim in tara ,nu ne mai poate plati darile la stat statul nu accepta ca angajatorul sa plateasca si muncitorul sa nu munceasca ...Intrbarea mea pot presta servicii sociale spitale , azile de batrani ..etc si firma sa nu imi inchida contractul si sa imi plateasca darile la stat ?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:04, 18 Octombrie 2024
Dacă lucrați în Germania îngrijind persoanele germane, acolo pătiți taxele la statul german.
Nu aveți nici o tgreabă cu statul român, că în Germania aveți toate drepturile.

Dar da, dacă vreți să vă angajeze în România, puteți lucra ca îngrijitoare la azile de bătrâni, că deja aveți experiență acumulată.
Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2024
Dapix, utilizator
Sunt angajata in România cu detasare in germania toate darile sunt plătite in tara sunt asigurata doar pe perioada cat sunt detasata .Si intrebarea este pot presta servicii sociale si sa am continuitate la contract si catre asigurări??
Eu nu cred ce spuneți dvs, este dreptul meu personal să nu vă cred din experiență personală.
Cumnata mea lucrează în Austria la îngrijit bătrâni, și toate taxele și impozitele le plătește direct către statul austriac.
Deci vă informez corect din experiență proprie, dar e vorba de Austria.

Nu cunosc ce contract aveți dvs în Gemania, și nu pot să mă pronunț, că n-am mai auzit de așa ceva.

Cumnata mea este plătită cu ziua de statul austriac cu 100 euro pe zi.
Dar n-are nici o tangență cu statul român.
Dapix, utilizator
Cred ca ar trebui sa vedeti legislatia si apoi sa va pronuntati asupra situatiei descrise .. . Pe durata detaşării salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat.

Formularul A1 , necesar detasarii, atesta achitarea in tara de origine (in cazul nostru, Romania) a contributiilor sociale pentru muncitorii detasati intr-un stat membru UE sau pentru aceia care isi desfasoara activitatea concomitent pe teritoriul unor diferite state europene.
Eu vreau să fac o precizare la realitatea din România de azi.
Salariile din țara noastră au tot crescut, încât nu mai este rentabil să lucrezi ca îngrijitoare de bătrâni în Germania, prin detașare de către firme din România.

Dacă nu primești minim 90-100 de euro pe zi, chiar nu se merită.

Dacă vreți să câștigați bani mai mulți, contactați o firmă din Germania/Austria, și lucrați la mâna întâi, și plata o veți primi tot la mâna întâi.
Familiile din Austria decontează și transportul dus-întors, ca supliment la salariu.
Eu locuiesc în vestul țării, de asta am aceste informații. Viena e mai aproape ca Bucureștiul.

Dar trebuie să vă spun și condiția esențială. Nu aveți șanse să fiți bine plătită dacă nu vorbiți clar LIMBA GERMANĂ.
Dacă sunați la o firmă din Germania/Austria, trebuie să vorbiți doar în germană, că ei nu știu limba română.
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa-mi explicati....... Marian.sarbu5 Marian.sarbu5 Ma numesc marian. S, ,lucrez de 5 ani in germania ca detasat .de un an cineva mi-a zis sa fac acte pentru alocatie la copii ca merge sa iau din germania ... (vezi toată discuția)
Santaj si escrocherie Anicarmen Anicarmen Buna ziua!Am lucrat ca si ingrijitoare de batrani in Austria cu o agentie.Am renuntat eu de buna voie sa mai colaborez cu aceasta agentie in timpul cand inca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt o mama divortata cu un copil minor de 10 ani, fostul ... Viodar Viodar Buna ziua , sunt o mama divortata cu un copil minor de 10 ani,fostul meu sot primeste alocatie in Austria, unde lucreaza, dar si-o isuseste el( mentionez ca ... (vezi toată discuția)