avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Va rog sa-mi explicati.......
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Va rog sa-mi explicati.......

Ma numesc marian. S, ,lucrez de 5 ani in germania ca detasat .de un an cineva mi-a zis sa fac acte pentru alocatie la copii ca merge sa iau din germania kindergeld. Am sunat la firma sa intreb dar acolo mi- i s-a spus ca nu am dreptul la alocatie in germania deoarece ei platesc toate darile in Romania ca eu suntdetasat in germaniaAcum eu va rog pe dneavoastra sa ma lamuriti,daca eu lucrez de atata timp aici unde e domiciliul meu fiscal si daca e ceva in neregula,oare impozitul si prestatiile sociale nu trebuiau platite aici in Germania.Va multumesc anticipat. .
Cel mai recent răspuns: Marian.sarbu5 , utilizator 23:19, 18 Iunie 2017
Daca sunteti detasat la o firma din Germania, da. Comform legii, angajatorul la care este detasat un salariat are obligatia platii salariului, dar si a obligatiilor fata de bugete. Daca sunteti detasat la un punct de lucru in Germania, care apartine de firma din Romania, atunci aceasta obligatie revine angajatorului din Romania.
Copiii ai căror părinţi lucrează legal în străinătate, într-o ţară din UE, pot primi alocaţiile care se dau în acea ţară, în locul celor din România.

Pe durata detaşării salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat.
Multumesc domnul liviu..lucrez intr_o fabrica germana detasat din Romania.sper sa plateasca contributiile cineva aici .eu nu am beneficiat nici de alocatie nici de recuperare de inpozit in tot acest timp. Si as. Vrea sa fac aceste demersuri.
Multumesc domnul Cornel.stiti deobicei noi muncitorii avem doar obligatii dar cand iti ceri drepturile f greu le obtii. Iar can e vorba si de bani e si mai greu.eu zic ca odata ca am lucrat numai aici 5 ani si in tara nu.aici sa se plteasca darile la statul german dar de la firma mea mi_i s_a spus ca in Romania sunt platite. Contributiile la stat. Chiar daca normal muncind doar aici domiciliul meu fiscal e aici in concluzie....am. Dreptate dar degeaba.leagea e interpretata diferit vad..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineața, lucrez in germania ca ingrijitoare de batrani ... Andreea-Bianca Andreea-Bianca Bună dimineața, lucrez in germania ca ingrijitoare de batrani cu detasare .Pe perioada detasari imi sunt plătite toate darile la statul roman , contractul ... (vezi toată discuția)
Legislatia germana Dan Gheorghe Valentin Dan Gheorghe Valentin Am o intrebare. Actualmente lucrez in Germania si sunt anmelduit, rezident cu drept de munca. Platesc taxe si impozite in Germania. Firma cu care lucrez ... (vezi toată discuția)
Detasare pe baza formularului a1 nicostaicu nicostaicu Buna seara Va rog daca ma poate ajuta cineva referotor la detasarea angajatilor pe baza formularului A1? O firma cu sediul in Romania, detaseaza oameni pe ... (vezi toată discuția)