avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Legislatia germana
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Legislatia germana

Am o intrebare. Actualmente lucrez in Germania si sunt anmelduit, rezident cu drept de munca. Platesc taxe si impozite in Germania. Firma cu care lucrez este germana. Beneficiez de alocatie pentru copil si sunt incadrat la clasa 3 de impozitare. Sunt asigurat si platesc si pentru pensie. Toate taxele sunt catre statul german. Am adresa valida in Germania. Daca vreau sa plec la alta firma de acolo se radiaza anmeldung ul adica adresa. Firma la care vreau sa ma transfer asigura tot mai putin anmeldung ul. Intrebarea e , pot transfera toata corespondenta pe Romania? Legal? Sau macar adresa electronica? Pot instiinta finanzamt ul, firma de asigurari, kindergeld familienkasse (copilul meu are alocatie de la statul german ), pensia, bancile? Germane? E legal? Sa primesti corespondenta in Romania? Daca nu mai ai adresa in Germania?

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa in germania cocaemidor cocaemidor Buna seara.I-mi poate spune cineva cu exactitate daca pot deschide un PFA doar dupa o luna de la sosirea mea in Germania?Sau trebuie sa astept ca si pentru ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana angela12 angela12 :help: Buna ziua ,as dori sa aflu daca in cazul meu as putea obtine alocatie europeana ptr. fetita mea .Eu si fetita santem inapoi din Germania in Ro din luna ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil mariokempess mariokempess Buna ziua, Care este comisionul care se cere pentru recuperare alocatie copil, din strainatate? Multumesc! (vezi toată discuția)