Iti multumesc mult pentru raspuns desi sincer m-a descurajat.Ma asteptam sa fie dificil dar nu sa se lase cu o interdictie pe o perioada atat de indelungata mai ales ca pentru o depasire a vizei cu 3 ani perioada de interdictie e de 5 ani ,dupa cum ai scris, dar el are o depasire de viza de 9 ani.Asta ar insemna o interdictie de 11 ani?Iar jumatatate in calitate de casatoriti, 5 ani jumatate?Este ingrozitor de mult mai ales ca viata noastra este aici,iar in Mongolia e dificil de trait mai ales pentru mine care nu sunt obisnuita cu un climat atat de aspru si temperaturi extraordinar de mici. Sa stam despartiti atata timp e imposibil.Ce fel de casnicie ar fi asta?Oricum vom merge inainte si sper sa existe niste modalitati de solutionare mai blande. Multumesc
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul dumneavoastra, insa mai am niste nelamuriri cu privire la iesirea cetateanului mongol din Romania. Cum ar putea sa iasa din tara fara sa constate autoritatile romane ca a locuit ilegal timp de 9 ani pe teritoriul tarii? Mentionez ca el nu mai are pasaportul cu viza deoarece i-a expirat si are un altul nou cu nici o viza pe el si din cate stiu nu poate sa iasa asa simplu din tara ci trebuie sa mearga la oficiul pentru imigrari si sa ceara o viza de iesire,iar acolo in mod sigur nu va putea scapa nepedepsit.Iar teama mea este bineinteles ca il va expulza si ii va pune o interdictie care ar putea fi pe o perioada destul de indelungata,poate cel putin jumatate din perioada pe care a petrecut-o ilegal pe teritoriul tarii.Iar o alta nelamurire ar fi in legatura cu nesiguranta care reiese din raspunsul dumneavoastra"credem ca s-ar putea incheia casatoria in Romania".De ce "credeti" si nu sunteti siguri iar daca nu vom reusi sa ne casatorim in Romania ci ulterior in Mongolia cat de dificala ar fi o reintoarcere a amandurora in tara ca sot si sotie in cazul unei eventuale interdictii de intrare pe teritoriul Romaniei a sotului?Mentionez ca noi dorim sa locuim in Romania si nu in Mongolia. Va multumesc foarte mult si imi cer scuze pentru lungul sir de intrebari.
Buna! Doresc sa-mi oficializez relatia pe care o am cu un cetatean de origine mongola dar a carui viza de sedere a expirat in urma cu 9 ani si de atunci locuieste ilegal pe teritoriul Romaniei.Doresc sa stiu daca ne putem casatori in Romania in ciuda acestui inconvenient,iar daca nu ,in ce mod ne-ar putea afecta o eventuala deplasare in Mongolia in vederea casatoriei?Va multumesc