Anul trecut in noiembrie am incheiat un antecontract pentru achizitionarea unui apartament nou, care este inca in constructie. Am platit 30% din valoarea apartamentului, iar restul de bani trebuie achiat la terminarea lui.
Din noiembrie si pana acum pretul apartamentelor au scazut foarte mult.
Intrebarea mea este: pot sa renegociez pretul apartamentului, chiar daca in antecontract scrie clar ca trebuie sa platesc diferenta de bani cat era in noiembrie?
Sunt in situatia, deja "clasica", in care am platit anul trecut in noiembrie un avans de 30% pentru un apartament in valoare de 47600 euro, iar la finalizare (probabil mai 2009) trebuie sa platesc si restul de 33320 euro. Am fost la societatea imobiliara care a intermediat contractarea apartamentului (deci nu am vorbit, inca, direct cu constructorul) si mi-a spus ca, da, se aplica TVA de 5% din intreaga suma dar eu trebuie sa platesc restul de bani, cu TVA 19%, si dupa aceea, constructorul o sa-mi restituie diferenta de 14% din TVA.
Problema: Eu nu am cei 33320 euro asa ca trebuie sa fac credit in banca sau sa platesc rate constructorului. In aceste conditii, cum se calculeaza rata lunara? :hm:
Ce credit iau, pentru toata suma datorata de 33320 (ceea ce e absurd) sau scad cei 14 % si iau un credit mai mic (ceea ce e si dorinta mea), dar asta intra in coflict cu faptul ca trebuie sa platesc toata suma constructorului, si sa astept apoi sa-mi restituie diferenta de TVA.