avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Negociere pret apartament nou, dupa semnarea ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Negociere pret apartament nou, dupa semnarea antecontractului

Buna ziua,

Anul trecut in noiembrie am incheiat un antecontract pentru achizitionarea unui apartament nou, care este inca in constructie. Am platit 30% din valoarea apartamentului, iar restul de bani trebuie achiat la terminarea lui.
Din noiembrie si pana acum pretul apartamentelor au scazut foarte mult.

Intrebarea mea este: pot sa renegociez pretul apartamentului, chiar daca in antecontract scrie clar ca trebuie sa platesc diferenta de bani cat era in noiembrie?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 12:45, 15 Martie 2009
Între posibilitatea renegocierii şi existenţa dreptului la renegiciere exista o diferenţă majoră.

Puteţi negocia, iar cocontractantul poate să accepte. Dar nu aveţi dreptul de a obţine o reducere de preţ, după cum nici vînzătorul nu are obligaţia de a face o astfel de reducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc să cumpăr un apartament prin prima casă, însă notarul agreat de dezvoltator pune în contract un curs euro mai mare decât al bnr. ce pot face dacă refuză să-l schimbe? Alexandra312 Alexandra312 Buna ziua! Urmeaza sa achizitionez un apartament prin programul prima casa. In antecontract, pretul imobilului este specificat in EUR, restul sumei ( ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare nerespectat ioana bajko ioana bajko Buna ziua. Am nevoie de cateva lamuriri inainte de la intenta un proces unui constructor cu care am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru un ... (vezi toată discuția)
Diferenta exagerata de valoare apartament andreeacristinne andreeacristinne am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare pentru un apartament intr-un complex rezidential la inceputul anului 2008. apartamentul urma sa fie gata la ... (vezi toată discuția)