:))Proprietatea este de drept stramutata indata ce partile s-au inteles asupra lucrului si pretului, chiar daca lucrul nu s-a predat si pretul nu s-a platit. Ma refer la dreptul de proprietate. celelalte aspecte legate de plata pretului si predarea bunului in caz de rea-vointa, se pot rezolva pe calea unei actiuni in justitie de pretentii plus daune interese, respectiv revendicare mobiliara. daca exista o clauza contractuala ca bunul va fi predat odata cu plata pretului, acets lucru asa se va intampla, insa proprietarul de drept al masinii este cumparatorul de la data acordului de vointa. :)
Daca contractul are clauze ca poate constitui titlu executoriu in realizarea obligatiilor de a preda bunul sau de cealalta parte de a plati pretul, atunci oricare dintre aceste obligatii pot fi aduse la indeplinire de un executor judecatoresc in baza procedurii de executare mobiliara directa (obligatie de a face- predarea bunului) sau indirecta (in cazul obligatieie de plata a pretului).:D
va referiti la situatia in care administratorul raspunde cu averea sa in cazul in care acesta a fost condamnat pentru bancruta frauduloasa sau simpla, ori a facut plati sau transferuri ilegale?si daca nu a fost condamnat pentru una din acestea fapte, atunci mai poate exista situatia de a fi obligat sa raspunda cu patrimoniul sau?
problema suna in felul urmator: pentru o soc. com. aflata in lichidare la l. 85/2006 si care ne datoreaza chirie, lichidatorul a depus raportul final la dosarul de faliment, iar creanta( chiria) nu a fost inregistrata in tabelul de creanta intrucat nu am reusit sa fac declaratia de creanta.Totodata, in dosarul de faliment judecatorul a admis prin sentinte unele cereri ale altor creditori pentru a isi acoperi creantele din patrimoniul administratorului in lipsa fondurilor care sunt neindestulatoare pentru ca lichidatorul sa le achite creantele. astfel, intrebarea mea este cum pot sa actionez pentru a imi recupera chiria in condiitile in care nu am facut declaratie de creanta la timp si procedura dizolvarii este pe sfarsit. Mentionez ca nu pot nici invoca ca nu am fost notificat de deschiderea procedurii conform art. 7 din lege. Ma gandesc daca pot sa ma indrept si eu impotriva administratorului soc. in faliment si sa imi profite sentintele pronuntate in cazul celorlalti creditori?