Daca sunteti cuprins in sentinta civila nr. 13732/17.12.2004 modificată prin decizia civ 203/ 11.04.06, pronunţată de tribunalul Bucureşti in dosarul nr. 5079/2001 va puteti adresa unui executor judecatoresc, dar repede deoarece se va prescrie dreptul la executarea silita la data de 11.04.2009. Investiti hotararea cu formula executorie cat mai curand posibil ai apoi apelati la un executor judecatoresc care sa demareze procedura executarii silite.
Trebuie, cf legii sa avansati cheltuieli de executare, dar exista praguri minim-maxim ( sa speram ca veti nimeri un executor mai omenos...) Oricum stati linistit deoarece de la AVAS se vor recupera, pe langa debitul pe care il are fata de dvs, cheltuielile pe care le-ati avansat/achitat executorului, onorariul executorului si eventual cel al avocatului, daca exista unul, iar la distribuire, dvs va veti primi suma din sentinta+ ce ati cheltuit cu executorul.
Dar sa stiti ca termenul de recuperare de la AVAS dureaza 6 luni de la data primirii somatiei emise de executorul judecatoresc cf og 22 modificata de legea 110/2007, asta in cazul in care executarea silita decurge fara contestatie. Exista insa si posibilitatea (80%) ca AVAS sa faca contestatie la executare si atunci .....se lungeste treaba, pe romaneste. Sper sa reusiti macar sa demarati procedura. Tudor
Buna ziua,
Va rog respectuos sa ma sfatuiti in legatura cu situatia de mai jos.
Am un contract de imprumut incheiat prin notar prin care am imprumutat unei persoane o suma de bani.
In contract este stipulat ca prima jumatate a sumei sa imi fie platita de debitor la 1 martie 2009, a doua jumatate la 1 septembrie 2009. Tot in contract, mai este mentionat ca partile au convenit ca prezentul act sa devina titlu executoriu la data de 1 septembrie 2009, adica scadenta celei de-a doua jumatati a sumei imprumutate.
La data de 1 martie 2009, prima jumatate a sumei nu mi-a fost achitata conform scadentei prevazute in contract. Prin urmare, doresc sa va intreb daca in baza art. 66 din lg 36 /1995, a notarilor publici, as putea sa ma adresez unui executor judecatoresc si sa consider contractul de imprumut atentificat de notar, titlu executoriu doar pt suma ce a avut scadenta la data de 1 martie 2009. Multumesc