avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita contract de imprumut
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita contract de imprumut

Buna ziua,
Va rog respectuos sa ma sfatuiti in legatura cu situatia de mai jos.
Am un contract de imprumut incheiat prin notar prin care am imprumutat unei persoane o suma de bani.
In contract este stipulat ca prima jumatate a sumei sa imi fie platita de debitor la 1 martie 2009, a doua jumatate la 1 septembrie 2009. Tot in contract, mai este mentionat ca partile au convenit ca prezentul act sa devina titlu executoriu la data de 1 septembrie 2009, adica scadenta celei de-a doua jumatati a sumei imprumutate.
La data de 1 martie 2009, prima jumatate a sumei nu mi-a fost achitata conform scadentei prevazute in contract. Prin urmare, doresc sa va intreb daca in baza art. 66 din lg 36 /1995, a notarilor publici, as putea sa ma adresez unui executor judecatoresc si sa consider contractul de imprumut atentificat de notar, titlu executoriu doar pt suma ce a avut scadenta la data de 1 martie 2009. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Tudor Sorescu , utilizator 21:43, 10 Martie 2009
Daca in contract este stipulat ca devine executoriu de la 01 sept, pentru suma care a devenit exigibila trebuie sa va adresati instantei de judecata pentru a investi cu formula executorie contractul pentru aceasta suma.

av ZAHARIA F
Deci desi e act incheiat prin notar, va trebui totusi sa il investesc cu formula exec in instanta. Am inteles. Va multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract imprumut cu garantie imobiliara intgril intgril Buna ziua!am imprumutat niste bani unui prieten si am facut un contract de imprumut cu garantie imobiliara.In cazul in care nu imi returneaza suma pana la data ... (vezi toată discuția)
Procedura de investire cu formula executorie a unui contract de imprumut autentificat la notar ioana_comsa213 ioana_comsa213 Buna seara, Va rog, spuneti-mi cum se procedeaza pentru investirea cu formula executorie a unui contract de imprumut. Ce costuri sunt pentru ducerea la ... (vezi toată discuția)
Imprumut bani cu titlu executoriu fara garantii johnnydls20 johnnydls20 buna ziua. va rog, daca aveti amabilitatea, sa imi raspundeti si mie la cateva intrebari. in urma cu ceva vreme (cand inca nu venise criza si la noi in tara) ... (vezi toată discuția)