in afara de aceasta solutie? nu ma pot autodenunta? cum ca am facut intentionat acel act pentru a nu achita suma executarii iar acum doresc sa anulez contractul pentru a acoperi acea suma? ori sa merg la executorul care se ocupa cu acea dauna si sa ii povestesc, oare ar fi bine?
imobilul nu a fost instrainat inca de persoana cu care am facut contractul dar nu stiu ce are de gand. Cei 10 ani inca nu s-au implinit fix, mai am vreo doua saptamani iar acel proces prin care trebuie sa acopar dauna s-a incheiat definitiv abia acum vreo 2 ani
Buna ziua!
Daca acum 10 ani am instrainat intentionat un imobil pentru a evita un sechestru asigurator sau o eventuala executare silita dupa hotararea definitiva care ar fi aparut in urma unui proces penal care atunci era inca in desfasurare, in prezent exista vreo solutie pentru a reintra in posesia acelui imobil in vederea acoperirii sumei executarii? Mentionez ca la data respectiva a fost facut un contract de vanzare-cumparare "fictiv", fara sume de bani transferate, pur si simplu pentru a evita la momentul acela instituirile de masuri. Acum, acea persoana cu care am incheiat contractul nu vrea sa mai returneze imobilul cum ne inteleseseram iar eu ma gandesc daca pot sa fac un autodenunt cumva sau daca as putea sa incerc sa dovedesc reaua mea intentie de la acea data pentru a cere anularea contractului. Si pe langa asta daca ar putea atrage si masuri de caracter penal, grave.
Va multumesc!
Am inteles. Va multumesc mult pentru raspunsul concret pe care mi l-ati oferit! Ar mai fi o singura intrebare: descendentii de gradul 2 pot deschide succesiunea in numele lor in cazul lipsei de interes a descendentului de grad 1 (a trecerii perioadei de 1 an de la deces)?
Bună ziua! Doresc să vă prezint o problemă un pic dificilă şi să aflu cele mai bune opţiuni: Ipoteză:- Soţi decedaţi (1990 şi 2011)
- Imobil, valoare 60.000E
- Fiul Soţilor, unic descendent direct, este în procedură de executare silită, în solidar cu încă o persoană, pentru o pagubă de 45.000E faţă de un Creditor - instituţie de stat. Fiul nu şi-a exprimat opţiunea succesorală după decesul Soţiei (2011), în termen de 1 an dar deţine 3/8 din imobil după decesul Soţului (1990).
- Acesta are la rândul său 2 Fii.
Întrebări:1. Fiii Fiului (nepoţii Soţilor decedaţi) pot deschide succesiunea, fiind consideraţi descendenţi ai decedaţilor, în lipsa opţiunii succesorale a Tatălui sau în baza renunţării acestuia la moştenire?
2. Cât de mari sunt şansele ca Creditorul să intervină pe cale oblică (sau să afle de deschiderea succesiunii) pentru acoperirea pagubei Tatălui în termenul de 3 luni? Dacă intervine, imobilul se evaluează în favoarea Creditorului sau a moştenitorilor?
3. Dacă, presupunând că nepoţii totuşi deschid succesiunea iar Tatăl lor (Fiul decedaţilor) nu se prezintă sau renunţă la moştenire iar Creditorul intervine şi o acceptă în numele lui, în afară de revocarea renunţării mai pot exista şi alte efecte în defavoarea Moştenitorilor (de natură penală)?
4. Există alte posibilităţi ca Nepoţii sa intre în posesia celor 5/8 din imobil care li s-ar cuveni în cazul renunţării Tatălui, ocolind îndestularea Creditorului? Eventual valorificarea fără licitaţie a imobilului şi apoi plata pagubei? Sau transferarea moştenirii către nepoţi cu sechestru sau garanţie?
5. Se pot stabili sume exacte de plătit de către cei 2 solidari pentru a scade suma de 45.000?
da, teoretic asa ar fi trebuit. practic mi s`a spus "dosar penal" si mi s`a retinut permisul chiar daca nu au sosit rezultatele probelor biologice. mai mult, am incercat sa obtin o copie a procesului verbal in baza careia sa depun o plangere la comandant sau la tribunal si mi s`a spus ca nu se poate. si pe langa alte si alte "problemutze" astazi am mai si descoperit ca in autorizatia de reparatie ora accidentului este trecuta cu 55 min dupa ora reala. oare de asta sa nu imi arate PV? oricum am evidenta apelului la 112 care sa sustina ora... banuiesc ca de acum trebuie sa ma interesez pe la tribunal ce trebuie sa fac, nu? :sorry:
da, asta am inteles si eu pana acum ca va trebui sa merg la tribunal si sa imi sustin cauza. de agravat nu am vrut sa agravez nimic. nu m`am gandit ca daca ma duc sa pun o intrebare la politie voi fi luat pe sus, indiferent de ceea ce am facut cu jumatate de ora inainte, atata timp cat mi s`a spus ca trebuie sa declar in 24 ore. ma dusesem doar sa ma informez si chiar parasisem cladirea cu info solicitate.
intrebarea era cam ce ar trebui sa fac ajuns in aceasta situatie? practic. se pot face reclamatii, contestatii? la politie sau... unde?
problema, din punctul meu de vedere este foarte simpla pentru ca stiu exact ce s`a intamplat. acum, nu stiu dpv juridic ce este de facut :(
va multumesc!
Buna ziua! Imi cer scuze in primul rand daca postez gresit si as dori, daca se poate, cateva sfaturi in legatura cu urmatoarea problema:
in urma cu 3 zile am fost implicat intr-un eveniment rutier - un auto taxi a intors in fata mea brusc si l`am accidentat. Evident vina era a mea pentru ca soferul avea voie sa intoarca in zona respectiva iar eu eram in spate, deci nu mai are rost sa spun mai multe. In sfarsit, evenimentul s`a soldat doar cu pagube materiale. La fata locului se afla intamplator un echipaj de politie comunitara care ne`a legitimat si a plecat. Am sunat la 112 pentru a cere un echipaj de politie rutiera dar mi s`a comunicat ca nu se poate trimite daca nu sunt victime si sa ma prezint la politia rutiera in 24 ore pentru a declara accidentul. Am scos auto de pe carosabil si am plecat spre sediul politiei rutiere pentru a ma informa exact ce trebuie sa fac si de ce documente am nevoie. Pe drum spre politie, fiind inca speriat dupa eveniment si gandindu`ma ca nu este nicio graba si nu voi mai conduce in acea noapte m`am oprit si am consumat 2 beri sperand ca ma voi calma. In fine, ajuns la politie dupa aproximativ 40 min de la producerea evenimentului, mi s`a spus ca nu mai este program cu publicul si sa revin a doua zi la biroul de daune impreuna cu celalalt sofer implicat pentru a rezolva situatia. a ajuns si celalalt sofer la sediul politiei la aprox 5 min dupa mine iar cat timp ni s`au verificat documentele de catre ofiterul de serviciu am stabilit cu el cum sa facem cu asigurarea si cand sa ne vedem la daune. In sfarsit, ni s`au inapoiat documentele si am iesit din sediu. Afara (pe trotuar in fata sediului politiei) nu stiu daca intentionat sau nu, ne astepta un echipaj al politiei rutiere care ne`a obligat sa intram inapoi in cladire desi le`am spus ca ne`am inteles potrivit legii in mod amiabil. La aproximativ o ora dupa eveniment, inapoi in sediul politiei am fost obligati sa efectuam testul de alcool care in cazul meu a iesit de 0.5 la mie in aerul expirat. in continuare mi s-au retinut documentele si am fost obligat sa merg la spital unde mi s`a recoltat o proba de sange dupa inca o ora de la accident (adik 2 in total) iar apoi am fost obligat sa dau si a doua proba de sange dupa alta ora (deja 3 de la accident) desi am inteles ca trebuia sa fiu informat ca nu este obligatorie cea de`a doua. Pe langa acestea cred ca nu are relevanta modul in care mi s`a adresat si m`a amenintat agentul pe tot parcursul noptii. chiar mi`a sugerat sa completez declaratia cum vroia el, la dictare dar m`am opus. Intrebarea: exista vreo cale de a dovedi ca am consumat alcool dupa accident? sau sa se stabileasca exact ora la care am consumat? cum pot face acest lucru? se pot depunde contestatii la politie ori la tribunal? nu stiu nimic despre ce trebuie sa fac in continuare. nu am primit nici copie dupa procesul verbal.
Precizez ca am consumat alcool cam dupa 20-30 min de la accident.