Buna ziua!
Daca acum 10 ani am instrainat intentionat un imobil pentru a evita un sechestru asigurator sau o eventuala executare silita dupa hotararea definitiva care ar fi aparut in urma unui proces penal care atunci era inca in desfasurare, in prezent exista vreo solutie pentru a reintra in posesia acelui imobil in vederea acoperirii sumei executarii? Mentionez ca la data respectiva a fost facut un contract de vanzare-cumparare "fictiv", fara sume de bani transferate, pur si simplu pentru a evita la momentul acela instituirile de masuri. Acum, acea persoana cu care am incheiat contractul nu vrea sa mai returneze imobilul cum ne inteleseseram iar eu ma gandesc daca pot sa fac un autodenunt cumva sau daca as putea sa incerc sa dovedesc reaua mea intentie de la acea data pentru a cere anularea contractului. Si pe langa asta daca ar putea atrage si masuri de caracter penal, grave.
Va multumesc!
Daca va autodenuntati s-ar putea sa aveti probleme, va pot acuza de fals,etc dar aici depinde daca faptele sunt sau nu prescrise, referitor la contractul de V-C fictiv, daca acel contract sa facut la notar iar in urma contractului sa instrainat respectivul bun imobil pe numele acelei persoane nu stiu ce sanse mai aveti sa il recuperati mai ales ca a trecut si 10 ani de la respectiva fapta. Ar fi bine sa discutati cu un avocat pe aceasta tema.
STIMA:sorry:
in afara de aceasta solutie? nu ma pot autodenunta? cum ca am facut intentionat acel act pentru a nu achita suma executarii iar acum doresc sa anulez contractul pentru a acoperi acea suma? ori sa merg la executorul care se ocupa cu acea dauna si sa ii povestesc, oare ar fi bine?
imobilul nu a fost instrainat inca de persoana cu care am facut contractul dar nu stiu ce are de gand. Cei 10 ani inca nu s-au implinit fix, mai am vreo doua saptamani iar acel proces prin care trebuie sa acopar dauna s-a incheiat definitiv abia acum vreo 2 ani
Incearca sa discuti cu un avocat pe tema contractului de V-C, si vedeti ce va sfatuieste. Eu nu m-as autodenunta, consecintele autodenuntarii pot fi grave.:belay:
Transfer masina
silvia99
va rog frumos:
o persoana fizica cu datorii la banca doreste sa transfere masina propretate personala fiului sau (pentru a evita o eventuala confiscare, ... (vezi toată discuția)