avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare datorie proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare datorie proces

Daca am de recuperat niste bani in urma unui proces, iar persoana datoare, fiind pensionara si-a vandut fiicei acesteia apartamentul (unica ei valoare materiala) la inceputul procesului, cum pot recupera datoria, fiind vorba de o suma foarte mare?
Cel mai recent răspuns: Ina Dimitriu , Consilier juridic 16:32, 4 Noiembrie 2014
daca demonstrati ca a facut-o intentionat stiind ca va avea de plata si ca sa nu poata fi executata, atunci o puteti actiona pe latura penala. (pt ca daca e suma mare, degeaba i se pune poprire pe pensie...in cati ani sa poata fi acoperita datoria)

Abuzul de încredere prin fraudarea creditorilor

Art. 239. - (1) Fapta debitorului de a înstrăina, ascunde, deteriora sau distruge, în tot sau în parte, valori ori bunuri din patrimoniul său ori de a invoca acte sau datorii fictive în scopul fraudării creditorilor se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei care, ştiind că nu va putea plăti, achiziţionează bunuri ori servicii producând o pagubă creditorului.
Putea sa vanda pur si simplu imobilul deoarece are dreptul de a proceda asa.

Va trebui sa dovediti in instanta ca s-a vandut in frauda dvs.
Este mult mai complicat decat pare...
Cand exista acest risc, de instrainare a bunurilor, se pune sechestru pe respectivul bun. Costa ceva, dar la final banii se recupereaza. Deci cand ati inceput procesul, al doilea lucru trebuia sa fie instituirea unui sechestru pe bunurile respectivului pana la concurenta datoriei.
Mergeti cu hotararea la un executor judecatoresc si vedeti ce va sfatuieste. Poate incepe executarea pe veniturile pe care le are la acest moment debitoarea. Poate are bani in conturi (executorul va solicita poprirea acestora).
Incercati!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protejarea averii Sophia2010 Sophia2010 Buna ziua! Problema este urmatoarea si sper sa ma intelegeti. Tatal meu impreuna cu un grup de 13 persoane (ei fiind un fel de comisie decizionala)au fost ... (vezi toată discuția)
Calitatea de martor Florinmi Florinmi Buna seara, Am primit o citatie, in calitate de martor. Va rog sa ma lamuriti ce inseamna, mai exact urmatoarea expresie :\\" citat in calitate de martor, in ... (vezi toată discuția)
Abonament orange cyoby cyoby Buna ziua, vreau sa fac un abonament orange si sa iau de la ei un telefon la oferta. daca nu platesc abonamentul, ce poate sa imi faca ? sa ma inchida ?, nu am ... (vezi toată discuția)