Am vazut art.454.
Intreb daca nu ar fi trebuit ca executorul sa inainteze in prealabil o somatie(prin care sa imi comunice un termen pt efectuarea platii deci fara sa aiba legatura cu poprirea) urmand ca dupa expirarea termenului din somatie sa faca poprirea?
Am pierdut un proces cu o persoana fizica si societatea a fost obligata la plata de cheltuielie de judecata de 5000 lei.
Dupa 3 saptamani de la data hotararii acea persoana a efectuat printr-un executor judecatoresc poprirea contului din banca. Mentionez ca pe langa cei 5000 de lei am fost obligati sa platim 500 lei cheltuieli de executare plus alti 5000 lei onorariul avocatului persoanei(cererea de executare s-a facut printr-un avocat).
1.Se poate cere in instanta anularea executarii deci si a popririi conform art. 391 deoarece noi ca debitor nu am fost somati conform art. 387?
2.Se poate solicita in instanta diminuarea onorariului avocatului tinand cont ca acesta este la acelasi nivel cu valoarea cheltuielillor de judecata?
ps: Societatea chiar in aceasta perioada incerca sa-l contacteze pe creditor pentru a i se plati suma stabilita de instanta, deci putem spune ca nu suntem de rea credinta.