avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita fara somatie
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita fara somatie

Am pierdut un proces cu o persoana fizica si societatea a fost obligata la plata de cheltuielie de judecata de 5000 lei.
Dupa 3 saptamani de la data hotararii acea persoana a efectuat printr-un executor judecatoresc poprirea contului din banca. Mentionez ca pe langa cei 5000 de lei am fost obligati sa platim 500 lei cheltuieli de executare plus alti 5000 lei onorariul avocatului persoanei(cererea de executare s-a facut printr-un avocat).
1.Se poate cere in instanta anularea executarii deci si a popririi conform art. 391 deoarece noi ca debitor nu am fost somati conform art. 387?
2.Se poate solicita in instanta diminuarea onorariului avocatului tinand cont ca acesta este la acelasi nivel cu valoarea cheltuielillor de judecata?
ps: Societatea chiar in aceasta perioada incerca sa-l contacteze pe creditor pentru a i se plati suma stabilita de instanta, deci putem spune ca nu suntem de rea credinta.
Cel mai recent răspuns: decemax , utilizator 13:28, 11 Martie 2009
Potrivit art. 454 din Codul de procedura civila poprirea se infiinteaza fara somatie, executorul fiind doar obligat sa instiinteze debitorul despre aceasta masura. Cu ocazia executarii debitului rezultat din titlul executoriu se recupereaza si celelalte cheltuieli efectuate cu executarea silita, deci inclusiv onorariul avocatului angajat sa se ocupe de aceasta procedura.
Am vazut art.454.
Intreb daca nu ar fi trebuit ca executorul sa inainteze in prealabil o somatie(prin care sa imi comunice un termen pt efectuarea platii deci fara sa aiba legatura cu poprirea) urmand ca dupa expirarea termenului din somatie sa faca poprirea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de a se conforma art. 387, al. (1) cod proc. civ.? ctm ctm Intr-un proces civil - contestatie la executare silita, a unui titlu executoriu neemis de o instanta judecatoreasca - cine are obligatia de a emite ... (vezi toată discuția)
Executare silita oana_cristia oana_cristia In urma unui proces civil, o persoana a fost obligata s[ pl[teasca cheltuieli de judecata in cunatum de 4100 ron. Executorul judecatoresc trimite notificare ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salar pentru cheltuieli de judecatã Cristian Marian Cristian Marian Două procese pierdute de subsemnatul în instanță. Nu vreau să-i dau părții adverse toată suma o dată, pentru că aceste procese au fost ... (vezi toată discuția)