Sunt membru recent al site-ului si am o intrebare deosebit de urgenta. Am dobandit dreptul de proprietate asupra unui imobil, teren intravilan, pe care este construita casa in care locuiesc. Doresc sa realizez un contract de vanzare-cumparare,ce costa aproximativ 10.000 RON insa se pare ca terenul e grevat de o sarcina. Am inaintat demersurile necesare pentru a afla despre ce sarcina e vorba, insa stiti cum e cu birocratia in Romania… Dupa ce am fost plimbata de la un birou la altul, de la un etaj la altul o jumatate de zi, mi s-a spus ca de fapt persoana care ar fi putut sa ma ajute nu era la servici, ci era plecata « dupa niste acte » si ca oricum nu as fi putut rezolva nimic pentru ca trebuie mai intai sa depun o cerere pentru a mi se aproba ulterior verificarea dosarului.
Intrebarea mea este de ce fel de sarcina ar putea fi vorba, in conditiile in care nu am facut niciodata un imprumut, o ipoteca sau nu am avut vreodata o datorie neplatita, de orice fel, nici macar la utilitati ? As vrea sa stiu de asemenea cum pot face pntru ca suma de bani platita de cumparator pentru contract sa fie mai mica ? Din cate stiu si corectati-ma daca gresesc, daca esti proprietar al imobilului vreme de 3 ani si apoi doresti sa il instrainezi, cumparatorul e scutit de impozititul perceput de stat, in valoare de aproape 50% din valoare mai sus mentionata. Vreau sa stiu cum pot ocoli aceasta suma intr-o maniera legala, in conditiile in care, dupa cum probabil v-ati dat seama, cumparatorul este o persoana apropiata.
Multumesc anticipat